DR. CSÁKY ANDRÁS

Full text search

DR. CSÁKY ANDRÁS
DR. CSÁKY ANDRÁS (MDF): Köszönöm szépen, elnök úr. A képviselő asszonyt hallgatva mintha nem ugyanarról a törvényről beszélnénk, és tényleg címszavakban - felejtsük el, hogy szabályozatlan a kérdéskör! Ugyanis a 2001-es CVII. törvény szabályozta a kérdést, tehát tulajdonképpen ha szabályozatlanságról beszélünk, akkor az a jelenleg regnáló kormánynak köszönhető, illetve a hátuk mögött álló érdekcsoportoknak.
A két törvényt összehasonlítva, egyetértve abban, hogy szabályozni kell a viszonyokat, úgy gondolom, ha a jogállási részt félretesszük - mert arról nem érdemes beszélni, ha néhány napon beterjesztésre kerül -, két alapvető különbség van. Az egyik az, hogy milyen formában működhetnek, forprofit, nonprofit, illetve hogy minek tekintjük a gyógyszer-, illetve orvosiműszer-gyártókat és -forgalmazókat. Úgyhogy nem tudom, miről beszél a képviselő asszony. Azok a kiskapuk, amiket itt megemlít, mondjuk, alvállalkozói vagy közreműködői szinten - én úgy gondolom, jóformán ugyanarról a jogi formuláról van szó -, ugyanúgy benne vannak ebben, és ezeket a kiskapukat valóban be kell zárni, ezt az előző törvény sem zárta be teljesen egyértelműen. Emlékeztetek mindenkit arra, amikor egy alvállalkozó vagy közreműködő saját intézményével olyan finanszírozásban egyezik meg, ami kedvezőbb, mint amit az intézmény az adott tevékenységért, mondjuk, a finanszírozótól kap - úgyhogy szerintem koncentráljunk ezekre a kérdésekre!
Nyugodtan át lehet tekinteni például a Nemzeti Üdülési Közalapítvány történetét, hogy egy közalapítványon keresztül hogyan lehet állami vagyont elveszíteni (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), és hogy befektető vagy piacvásárló, úgy gondolom, áthidalhatatlan ellentét van közöttük, mert itt vélhetően más erők mozognak a háttérben.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir