DR. GÓGL ÁRPÁD

Full text search

DR. GÓGL ÁRPÁD
DR. GÓGL ÁRPÁD (Fidesz): Igyekszem nagyon tömör lenni. Legyen világos, hogy Magyarországon az alkotmány rögzíti a kormányzat felelősségét, tisztázott a biztosítási elvű ellátás, és amiről beszélünk, az a közszolgáltató egészségügy, aminek szintén az önkormányzati törvény rögzíti a helyét, struktúráját, hierarchiáját, bajmegállapító és gyógyító hierarchiáját is. Ami gond van, hogy ez a törvény ezt rúgja fel - ez itt a gond! Vitatkozhatunk, hogy nem, de… - bocsánat, majd a részletes vitában tisztázzuk.
És még egy, a forrástöbblet megjelenítése, mert itt van szerkezet, van biztosítás, sok minden van - de egy forrástöbbletet nem jelenít meg! És hogy forrástöbbletet milyen nehéz megjeleníteni a közszolgálatban, mindenkinek figyelmébe ajánlom a Bokros-csomag kapcsán történő alkotmánybírósági döntést. Ne feledkezzenek el arról, hogy akkor a fix összegű járulékot tulajdonképpen az Alkotmánybíróság alkotmányellenesnek mondta! Az egész törvénnyel az az én bajom, hogy szolidaritáselvű, egyenlő hozzáférésű és közszolgálatról van szó. És akkor itt árnyaljuk azzal, hogy mi van Franciaországban: kérem, vegyes rendszer van. Ilyen tiszta rendszer csak a volt szocialista országokban van, ezért összehasonlíthatatlanok a struktúrák és az ellátók. Legyen már világos, hogy persze!
Egyébként Göndör képviselő úrnak csak azt akarom mondani, hogy a Fidesz programjában, az előző ciklusban is és aztán a választási programjában is, és a reformprogramjában vagy átalakítási programjában pontosan körülhatároltuk, hogy hány kórházra van szükség. Szívesen csatlakozunk, ha ezt közösen fogjuk benyújtani.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir