JAUERNIK ISTVÁN

Full text search

JAUERNIK ISTVÁN
JAUERNIK ISTVÁN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Gógl képviselő úrral vitáztunk itt az önkormányzati törvény megsértésével kapcsolatban. Tudom, hogy ebben a törvényjavaslatban nagyon sok pont érinti az önkormányzatokat, mert az egészségügyi szolgáltatásnak a jelentős részét önkormányzati intézmények végzik, de én azt kérdeztem a képviselő úrtól, hogy melyik az a pont, amelyik az önkormányzati törvénnyel ellentétes, vagy melyik az a pont, ahol új kötelező feladatot ró az önkormányzatokra.
Ilyen pont nincs, mert amit a képviselő úr említett a 8. §-ban, az azt sorolja fel, hogy milyen feltételeknek kell megfelelni. Ugyanazoknak a feltételeknek az önkormányzati egészségügyi szolgáltatónál, mint akár a minisztériumhoz tartozónál, akár a gazdasági társaságnál. Tehát a feltételek egyformák, és az önkormányzatnak ugyanazokat a törvényeket kell betartani, mint másoknak. Én konkrétan arra lettem volna kíváncsi, hogy hol sérül a kétharmados önkormányzati törvény, de ilyet nem találtam. A részletes vitában azonban folytathatjuk a keresgélést.
Azt fontosnak tartom, hogy ne sérüljön az önkormányzati törvény és most is azt mondom, hogy megítélésem szerint ebben a törvényjavaslatban ilyen nincs, az önkormányzatoknak ez a törvényjavaslat inkább pozitív lehetőséget biztosít, de ha nem is ad sok pluszt, de negatív dolgot nem ad.
Köszönöm.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir