ELNÖK (Harrach Péter)

Full text search

ELNÖK (Harrach Péter)
ELNÖK (Harrach Péter): Tisztelt Országgyűlés! A szünet véget ért. Kérem a képviselőket, foglaljanak helyet. (Folyamatos zaj. - Rövid szünet.)
Még egyszer kérem a képviselő hölgyeket és urakat, hogy foglalják el helyüket. Rövidesen szavazás következik, feltéve, ha helyreállt a határozatképesség. (Közbeszólás a Fidesz padsoraiból: Helyreállt vagy fejreállt! - Rövid szünet.)
Most utoljára kérem a képviselőket, foglaljanak helyet, szavazás következik. (Szórványos taps a Fidesz padsoraiból. - Rövid szünet.)
A szünet már régen letelt, elkezdődik a szavazás. Én minden képviselőt arra kérek, hogy felelőssége tudatában szavazzon, és biztosítsa az Országgyűlés munkáját. (Közbeszólások a Fidesz padsoraiból: Elnök úr, szavazzunk! - Miért nem szavazunk? - Az SZDSZ képviselői megérkeznek az ülésterembe. - Szórványos taps a Fidesz padsoraiból.) Megérkezett az SZDSZ-frakció is, úgy látom, semmi akadálya a szavazásnak. (Nagy zaj a Fidesz padsoraiból.)
Felteszem tehát a kérdést: az Országgyűlés megszavazza-e a napirendet? Gépi szavazás következik. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - 175 igen, 0 nem, 0 tartózkodás. - Moraj. - Közbeszólások a Fidesz padsoraiból: Óh!)
Nem sikerült helyreállítani a határozatképességet, a napirendet nem tudtuk megszavazni. (Folyamatos zaj.)
Bőhm András képviselő úr kért ügyrendi felszólalásra szót. Öné a szó, képviselő úr. (Dr. Bőhm András: Köszönöm, nem. - Közbeszólások a Fidesz padsoraiból: Szavazzunk! - Kérjünk név szerintit! - Az elnök megkocogtatja a csengőt.)
Olyan jelzés érkezett hozzám, hogy van olyan gép, amelyik nem működik. Kinek nem működött a gépe? (Jelzésre:) Suchman képviselő úrnak nem működött a gépe.
Tisztelt Országgyűlés! Teszünk még egy kísérletet. A határozatképesség reményeim szerint közben helyreállt.
Még egyszer megkérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a mai ülésünk napirendjét. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - 194 igen, 0 nem, 0 tartózkodás. - Szórványos taps a Fidesz padsoraiból.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés a napirendi ajánlást elfogadta.
(14.30)
Tisztelt Országgyűlés! Most áttérünk az interpellációk, az azonnali kérdések, valamint a kérdések tárgyalására.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir