ERDŐS NORBERT

Full text search

ERDŐS NORBERT
ERDŐS NORBERT (Fidesz): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Az idei tél, valamint a hosszú évek óta nem tapasztalt nagy havazások komoly károkat okoztak a mezőgazdaságban dolgozóknak, a mezőgazdaságból élőknek és családjaiknak, a lehullott nagy mennyiségű hó több millió forintos károkat okozott azáltal, hogy megrongálta, illetve tönkretette a gazdák fóliasátrait. Előfordult, hogy a hó súlya alatt a túlterheltség következtében összeomlott a fóliasátor, de van olyan eset is, hogy a fűtőrendszer meghibásodása miatt a növények elfagytak a rendkívül alacsony hőmérséklet következtében.
Békés megye területén bejelentések és a február 11-ei állapot szerint 548 esetben állapítottak meg fóliakárt. Az 548 fólia esetében ez 483 486 négyzetméternyi felületet jelent.
Tisztelt Államtitkár Úr! A gazdák és családjaik - megélhetésük kerülvén veszélybe - kétségbe vannak esve, ezért a következőket kérdezem öntől.
Elsőként: kíván-e segítséget nyújtani a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium a kárt szenvedett, ezáltal meglehetősen komoly gondba került gazdáknak és családjaiknak?
Másodsorban: mekkora forrást kíván elkülöníteni az ön által vezetett tárca erre a célra?
Harmadsorban: milyen formában juthatnak hozzá a támogatásokhoz a károsultak?
Több száz békési család megélhetése függ az ön tárcájának döntésétől. A több száz békési gazdálkodó és családjaik nevében várom megtisztelő válaszát. (Szórványos taps a Fidesz soraiból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir