DR. HARANGOZÓ TAMÁS ATTILA

Full text search

DR. HARANGOZÓ TAMÁS ATTILA
DR. HARANGOZÓ TAMÁS ATTILA (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Valóban rengeteg érdekes, szinte sci-fibe illő dolog történt napjainkban. A minap például intergalaktikus találkozóra került sor, megtudhattuk, hogy a birodalmunk erősebb és sikeresebb, mint valaha. A nagyúr beszéde alatt szinte a szemünkkel láthattuk, ahogy egyik kezével csökkenti a rezsit, a másikkal mindenkinek munkát ad, elűzi a gonosz cinizmust az egész birodalom területéről. Egyéb fontosat sajnos nem tudhattunk meg.
Mindeközben egy távoli galaxisban a Föld bolygón, a Magyarország nevű kis büszke országban kiderült, hogy a kormánypártokhoz közeli vállalkozókat, a hírek szerint kormányzati tisztviselőket tiltottak ki az Egyesült Államokból korrupciógyanús ügyek miatt. A miniszterelnök hallgat, a külügyminiszter nem tud semmit, sőt már az országban sincs, a kormánypárti frakcióvezető pedig nem tudja eldönteni, hogy ez a dolog most vicces vagy nem; miközben az emberek sem értik pontosan, hogy mi történik, és találgatják, hogy vajon kik lehetnek az érintettek, és vajon milyen korrupciós ügyekről lehet szó. Talán a magánnyugdíjügyről? Esetleg a Paksi Atomerőmű beruházásáról? Netán a Közgép-birodalom sok száz milliárdos állami megrendeléséről? Vagy az e-útdíjrendszerről, az online pénztárgépekről, a trafikügyről, a szerencsejátékügyről, a földügyről, a takarékszövetkezet-ügyről, a NAV-botrányról? Ki tudja, ugye? A lista igen hosszú, lehet róla válogatni.
A miniszterelnök hallgat, pedig amíg nem tisztázódnak a vádak, az egész kormányon és a Fideszen is rajta marad a korrupció bélyege. Orbán Viktor ugyanis miniszterelnökként és pártelnökként is egy személyben felel ezért a kérdésért. Meg is oldhatná egy személyben, nem kell mást tennie, csak lefolytatni egy olyan belső vizsgálatot, ahol megkérdezi párttársait és beosztottait, nyilatkozzanak: személy szerint ki érintett az ügyben. Aztán már csak meg kellene mondania és eldöntenie, hogy mi lesz ennek a következménye. Várjuk a válaszát.
Aztán itt van a sebtében előkerült költségvetés ügye is. Bár múlt héten még novemberi benyújtásról beszélt a kormány, szintén valami kozmikus erő hatására ez az esemény, úgy tűnik, hogy felgyorsul. Jó lenne itt is néhány őszinte mondatot hallani a mellébeszélés és az emberek ámítása helyett. Orbán Viktor korábban itt, a parlamentben azt mondta, idézem: „Az állam több felelősséget vállaljon, ne kevesebbet; több pénzt költsön az egészségügyre és az oktatásra, és ne kevesebbet.” Ehhez képest az elmúlt években közel 300 milliárd forintot kivontak az egészségügy területéről. Mindennapos az orvos- és nővér-létszámhiány, a várólisták egyre növekszenek. Lassan ott tartunk, hogy a gyógyszerek mellett már az orvosokról is a betegeknek kell gondoskodniuk, ha ellátást szeretnének kapni. Mindeközben önök magánkórházat avatnak, és lopakodik be a fizetős egészségügy. Világos lesz a helyzet, itt is ketté fogják szakítani az országot: magyarok millióinak a kivéreztetett közkórházak, az uralkodó elitnek pedig sci-fibe illő magánkórházak jutnak majd. Önök becsapták az embereket.
Ugyanígy becsapták az embereket az oktatás területén is, gyakorlatilag bevezették a fizetős felsőoktatást, szétverték a közoktatást. A KLIK mára egyet jelent a káosszal és a szakmai hozzá nem értéssel. Szétverték a tankönyvpiacot, és szintén százmilliárdokat vontak ki erről a területről. De önök becsapták az embereket a szociális biztonság területén is. Segély helyett munkát ígértek, de mondják meg, milyen munka az, amiért a létminimumhoz szükséges bért sem kapják meg az emberek. Önök egymillió új munkahelyet ígértek, de a közmunkaprogramon kívül semmilyen más eredményt nem tudnak fölmutatni. Ezt mutatja leginkább az a közel félmillió honfitársunk, aki külföldre kényszerült menni, hogy magáról és családjáról egyáltalán gondoskodni tudjon. Önök csúnyán becsapták ezeket az embereket.
Lehet azt mondani, hölgyeim és uraim, hogy önök sci-fibe illő választási győzelmeket arattak az idei évben. Valóban, sci-fibe illő eszközökkel és sci-fibe illő hazugságokkal nyerték meg. És bármennyire is magabiztosak és önteltek, el fog jönni az ideje, amikor az emberek kikapcsolják ezt a rossz, ZS-kategóriás sci-fi filmet. Fel fognak állni a kanapéról és a maguk szemével fognak meggyőződni arról, hogy mennyire is becsapták őket.
El fog jönni az ideje, képviselőtársaim, ez mindig jusson eszükbe, mielőtt mondanak vagy tesznek bármit is. Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir