DR. SELMECZI GABRIELLA,

Full text search

DR. SELMECZI GABRIELLA,
DR. SELMECZI GABRIELLA, a Törvényalkotási bizottság előadója: Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Ezúton tájékoztatom a tisztelt Országgyűlést, hogy a Törvényalkotási bizottság a mai ülésén a T/446. számon benyújtott, egyes közszolgáltatási tárgyú törvények módosításáról szóló törvényjavaslatot megtárgyalta, és ahhoz 24 igen, 5 nem és 4 tartózkodás arányban módosított összegző módosító javaslatot terjesztett be. A mai napon módosított összegző módosító javaslat benyújtására azért volt szükség, mert így a Törvényalkotási bizottság megteremtette annak lehetőségét a kormány számára, hogy a közeljövőben a teljes követeléskezelési területet lefedő és szabályozó jogszabály megalkotására kerüljön sor.
Az elmúlt évtizedet jellemző kusza helyzet, úgy gondolom, kellőképpen megérett az orvoslásra. Az összegző módosító javaslattal és a törvényjavaslat egészével kapcsolatban meg kívánom jegyezni, hogy mára senki számára nem lehet kétséges az, hogy Magyarország kormányának egyik elsődleges célkitűzése a fogyasztók jogainak hatékony védelme. Az elmúlt években ennek a célnak az elérése érdekében több jogszabály is változott, amely megerősítette a hazai fogyasztóvédelmi rendszert. A fogyasztók érdekei védelmének teljesen egyértelmű és világos megnyilvánulása a rezsicsökkentés.
A benyújtott törvényjavaslat egyébként a rezsimunkacsoport munkáját dicséri, akik az elmúlt másfél év tapasztalatait gyúrták normaszövegbe, több tízezernyi állampolgár megkeresése alapján. Az észrevételek alapján indokolt a Fogyasztóvédelmi Hatóság hatáskörének a kiterjesztése, a számlázási gyakorlat hatékony ellenőrzési lehetőségének a megteremtése, illetve a rezsicsökkentés végrehajtása érdekében szükség van jogszabályi pontosításokra is. A Törvényalkotási bizottság által benyújtott módosított összegző módosító javaslat ezeket a pontosításokat is tartalmazza, legyen szó a közszolgálatok honlap-üzemeltetéséről, a fogyasztóvédelmi referens tevékenységének pontos meghatározásáról és feltételeiről vagy a víziközmű- és kéményseprő-szolgáltatásokról.
Úgy vélem, a helyzet teljesen világos, a kormány és a Fidesz-KDNP-frakció továbbra is a lehető legteljesebb mértékben a fogyasztók oldalán áll, a benyújtott normaszöveggel pedig ennek újabb bizonyítékát adja. Ezért kérem tisztelt képviselőtársaimat, hogy támogassák a beterjesztett javaslatot a rezsicsökkentés folytatásának érdekében.
Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir