FONT SÁNDOR

Full text search

FONT SÁNDOR
FONT SÁNDOR (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr! A Nemzeti Földalapkezelő Szervezet tavaly a „földet a gazdáknak” program keretében pályázaton hirdette meg a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ Közhasznú Nonprofit Kft. által addig bérelt területeket, mivel a korábbi haszonbérleti szerződésük ekkor lejárt. A pályázaton nyertes új bérlők csak nehezen tudták elfoglalni új földjeiket, mivel a korábbi bérlő megnehezítette a birtokbavételt. Ezzel párhuzamosan a korábbi bérlő bíróságon is megtámadta a pályázati eredményeket.
A Székesfehérvári Járásbíróság az egyik ilyen peres eljárásban elutasította első fokon nem jogerősen a felperes Kishantos Vidékfejlesztési Központ Közhasznú Nonprofit Kft. keresetét, mert jogi álláspontja szerint a vitatott termőföldek birtoklásakor kizárólag az új haszonbérlők jogait vették figyelembe, ezért ők ezt így nem tudják elfogadni. A döntés kapcsán a Kishantos Vidékfejlesztési Nonprofit Központ úgy nyilatkozott, hogy nem ért egyet a bírósági döntéssel, és további peres eljárásra hivatkozott.
Tisztelt Miniszter Úr! Azt szeretném kérdezni, hogy mindezek alapján kinek van igaza Kishantossal kapcsolatosan, számít-e arra a tárca, hogy további peres eljárások lesznek az ügyben, vagy végül is a győztesnek hirdetett pályázók birtokba vehetik az említett földterületeket.
Várom megtisztelő válaszát.
(A jegyzői székben Hegedűs Lorántnét
Schmuck Erzsébet váltja fel.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir