DR. SALACZ LÁSZLÓ,

Full text search

DR. SALACZ LÁSZLÓ,
DR. SALACZ LÁSZLÓ, a Törvényalkotási bizottság előadója: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Ezúton tájékoztatom az Országgyűlést, hogy a Törvényalkotási bizottság a házszabály 46. §-a alapján megtárgyalta az e-kártya megvalósításához szükséges egyes törvények, valamint az állami és önkormányzati szervek elektronikus információbiztonságáról szóló 2013. évi L. törvény módosításáról szóló T/4857. számú törvényjavaslatot, és ahhoz a bizottság 27 igen és 7 tartózkodás mellett, tehát ellenszavazat nélkül összegző módosító javaslatot és összegző jelentést nyújtott be.
Az, hogy az összegző módosító javaslat benyújtásához nem érkezett nem szavazat, talán annak is köszönhető, hogy a Belügyminisztériumban két alkalommal is ötpárti egyeztetések zajlottak, méghozzá konstruktív módon. Az egyeztetések eredményeképpen az összegző módosító javaslat a Törvényalkotási bizottság saját indítványát tartalmazza.
A legfontosabb változás az eredetileg benyújtott törvényjavaslathoz képest, hogy a módosító javaslat 6. és 7. pontja átalakítja az új személyazonosító igazolványban tárolt ujjlenyomat szabályait, méghozzá úgy, hogy az ujjnyomat tárolása nem lesz kötelező elem, a polgár a rögzítést visszautasíthatja. A törvényjavaslat is utalt azonban arra, hogy az ujjnyomattárolás felhasználásának lehetőségeit későbbi törvények is szabályozhatják. Azaz törvény meghatározhat előnyöket arra vonatkozóan, ha az ujjnyomat tárolásra kerül.
Az elhangzott javaslatot kormánypárti képviselőtársaimmal együtt tudjuk támogatni; kérem, önök is ugyanezt tegyék. Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir