Z. KÁRPÁT DÁNIEL

Full text search

Z. KÁRPÁT DÁNIEL
Z. KÁRPÁT DÁNIEL (Jobbik): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Nem úgy tűnik, mintha a Házban értelmes vitákat lehetne folytatni arról, hogy miért akar közpénzeket érintő szerződéseket, transzfereket titkosítani a kormányzat újfent, miután elbukott ezzel éppen a közelmúltban. El fognak bukni ezután is, ezt szögezzük le, nincs esélyük az adóforintok sorsát eltitkolni és semmiféle kijátszás eltitkolására. Még akkor sem, hogyha adott esetben létező gazdasági érdekeket önök itt meg tudnának jelölni. Eddig csak általános, puha, megfoghatatlan körmondatokra voltak képesek.
De amiért ezt a gombot nyomtam, elhangzott körülbelül 40 perccel ezelőtt az, hogy stabilan növekvő magyar gazdaság körülményeit kell most ezzel a salátával egy kicsit javítani, megalapozni. Ez a stabilan növekvő gazdaság ugyanakkor mindenféle várakozással szemben az első negyedévben mindössze 0,9 százalékos növekedésre volt képes, még a legszerényebb kormányzati várakozás is 1,7-ről beszélt, a piaci várakozások inkább 2 százalék körüliek, picivel afölöttiek voltak. Miközben a szomszédban, Románia tekintetében ennek a többszöröse volt ugyanebben a negyedévben kimutatható, ahol a román, sokkal derekasabbnak mondható növekedés mögött arról beszéltek, hogy ezen növekedés fő hajtóereje a belső fogyasztás, ahol is ebben a szomszédos országban, a Romániának nevezett országban a normál áfakulcs 24-ről 20 százalékra mérséklődött, az élelmiszerek tekintetében pedig 9 százalék irányába mozdultak el.
Egy kérdés adódik, amit már föltettünk a mai nap folyamán: miért ragaszkodik a kormány a fogyasztás kiemelt adóztatásához ilyen klíma közepette, amikor az összes említett mutatószám azt mutatja, hogy egy kiszáradt gazdaság tekintetében inkább a felpörgés, felpörgetés felé kellene elmozdulni? Ehhez pedig egyértelműen egy átfogó áfacsökkentést kellene foganatosítani, nem olyan fékezett habzásút, amit önök benyújtottak. De stabilan növekvő magyar gazdaságról dőreség beszélni ilyen körülmények között.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir