Politika

Full text search

Politika
I. 14–15. Moszkvában összeül 28 európai kommunista és munkáspárt értekezlete az európai béke és biztonság kérdéseinek megvitatására.
II. 11. A közgazdász Birman professzor, a Koszigin-féle új gazdasági mechanizmus egyik kidolgozója, úgy foglal állást a Lityeraturnaja Gazetában, hogy a bevezetett intézkedések nem igazolták a reformhoz fűzött reményeket.
III. 20. Megújítják a szovjet–csehszlovák barátsági, együttműködési és kölcsönös segítségnyújtási egyezményt.
VI. A szovjet tudományos elit nyomásának eredményeképpen Zsorez Medvegyev biológus (gerontológus) kiszabadul egy KGB által ellenőrzött elmegyógyintézetből.
VII. Hivatalos ünnepség nélkül felállítják Sztálin gránit mellszobrát a Kreml falánál.
VII. 15. A Legfelsőbb Tanács ülésén elfogadják a módosított Munka Törvénykönyvet, amely elsősorban a munkafegyelem megszilárdítását szolgálja.
VIII. 12. A szovjet külpolitika nyitásának és Willy Brandt „Ostpolitik"-jának eredményeképpen aláírják a szovjet-nyugatnémet szerződést. A szerződésben Lengyelország nyugati határaként az Odera–Neisse vonalat jelölik meg, elfogadják az NDK állami létét, s lemondanak az erőszak alkalmazásáról.
X. 8. Kormányhatározat a számítástechnika meghonosításáról a népgazdaság irányításában.
XI. A kb egy csoportja kísérletet tesz az elakadt desztalinizációs folyamat folytatására: Hruscsovnak a KGB által őrzött emlékiratait tisztázatlan körülmények között az Egyesült Államokba továbbítják.
XII. 27. A Pravda először közöl cikket Brezsnyev háborús tevékenységéről. A Brezsnyev körül kialakuló személyi kultusz első jelei.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir