JAKAB FERENC (MDF)

Full text search

JAKAB FERENC (MDF)
JAKAB FERENC (MDF) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Gergátz Elemér miniszter úr kiegészítő válaszában – melyet írásban is megküldött részemre is és a bizottságnak is – fontos momentumokat fektetett le. Többek között összesítésre került a mezőgazdasági nagyüzemek 1991. évi összesített értékelése, amely negatív, a veszteség szaldójában több mint 20 milliárd forint. Az összes veszteség eléri a 30 milliárd forintot, a nyereség mintegy 10 milliárd forint. A nagyüzemek 60%-a veszteséggel zárta az évet, több mint 800 nagyüzemünk negatív eredményt ért el.
Az élelmiszeripari vállalatok összesített eredménye a nagyüzemekkel szemben pozitívnak mondható, a szerény nyereség 1,1 milliárd forint. Jelentős veszteséggel zárta az évet ezen belül néhány alapvető élelmiszergyártó szakágazat, közte a húsipar, a baromfiipar, a konzervipar és a cukoripar.
Tulajdonképpen a mi interpellációnk is ehhez a kérdéskörhöz kapcsolódott. El kell, hogy mondjam, az interpellációnk óta eltelt közel három hónap alatt elsősorban a konzervipari vállalatok – amelyek közül nem egy a csődhelyzettel küszködik, vagy időközben már azt esetleg bejelentette – a fennálló tartozása egy részét rendezte, más részére átütemezésre vonatkozó tárgyalásokat kezdeményezett; ezért én a miniszter úr válaszát elfogadom. (Taps a jobb oldalon.)
Határozathozatal

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me