DR. EÖRSI MÁTYÁS

Full text search

DR. EÖRSI MÁTYÁS
DR. EÖRSI MÁTYÁS külügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Országgyűlés! Kedves Képviselő Úr! Kérdése jogos, hiszen egy olyan üggyel kapcsolatban tesz fel kérdést, amelyben a Magyar Országgyűlés - voltaképpen a rendszerváltás óta megalakult Országgyűlés mindkét ciklusában - alkotmányos mulasztásban van, hiszen régen rendezni kellett volna ezt az ügyet.
Ön helyesen és a valóságnak megfelelően hivatkozott a szeptember 9-én elhangzott kérdésére és az arra adott válaszomra, amikor is szintén arról tájékoztattam képviselő urat, hogy az egyeztetési folyamat a végső stádiumába jutott. Az a helyzet, őszintén be kell vallani, hogy még mindig ez a helyzet. A Külügyminisztérium elkészítette a tervezetet és megküldte tárcakörözésre. Ez a folyamat, sajnos, még nem fejeződött be.
Azt hiszem, a Külügyminisztérium nevében a képviselő úrnak köszönettel tartozom a kérdésért. Gondolom, ez arra fogja ösztönözni a Külügyminisztériumot, hogy ha a többi tárca nem válaszol a megkeresésre, akkor önállóan beterjesztjük a kormány elé ezt a javaslatot. Hiszen képviselő úrnak igaza van, ez a kérdés tovább már nem halogatható.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me