DR. PUSZTAI ERZSÉBET

Full text search

DR. PUSZTAI ERZSÉBET
DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDNP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Talán államtitkár úr elolvashatta volna a kormányrendeletet! Most pontosan idézek: "Csak akkor kezdeményezhet az önkormányzat címzett támogatást, ha Miskolc megyei jogú város tulajdonában lévő kórházak szervezeti összevonása megtörténik." Tisztelt Képviselőtársaim! Ez egészen másról szól, mint amit az államtitkár úr mondott! Ráadásul nem általában támasztott feltételeket, csak Miskolc megyei jogú város esetében.
Itt az az igazi kérdés, vajon hogy lehet azt nevezni, amikor a kormány azt mondja: kaptok 3 milliárdos céltámogatást, hiszen szükségetek van rá, de csak akkor kapjátok meg, ha összevonjátok a két kórházat. Előzetes szakmai tanulmány nélkül, tisztelt képviselőtársaim, ezt a zsarolás kategóriájába lehet sorolni. (Közbeszólás jobbról: Úgy van!)
Ugyanakkor azonban elgondolkoztató, hogy négy hónappal az eredeti pályázat után megjelenik egy kormányhatározat, amely szakmailag megalapozatlan. Az önkormányzat semmiféle előkészítő anyagot nem látott. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) Csoda-e, hogy a környéken az a hír járja, hogy... (Az elnök kikapcsolja a felszólaló mikrofonját.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me