DR. DÁVID IBOLYA

Full text search

DR. DÁVID IBOLYA
DR. DÁVID IBOLYA (MDF): Tisztelt Elnök Úr! Kedves Képviselőtársaim! Hallottuk a Házban már többször a határok megnyitását; azt, hogy egy demokratikus országban növekszik az elkövetett bűncselekmények száma - ezzel egyet is tudok érteni, és azzal is, hogy az előző négy évben is voltak bűncselekmények.
Azonban nem szeretnék demagóg lenni, és nem is szeretném elhitetni azt, hogy egyik napról a másik napra csodákat lehetne művelni, de akkor vizsgáljuk meg a kormányzat tevékenységét, hogy az elmúlt három évben akár a bűnüldözés területén, akár a bűnmegelőzés területén mit tett, és hasonlítsuk össze - ahogy államtitkár úr javasolta - az előző négy év tevékenységével.
A bűnüldözésben a meghatározó szerepet a rendőrség játssza Magyarországon. A rendőrség tevékenységének megerősítésében, a rendőri állomány növelésében, a technikai színvonaluk emelésében, a fizetésük megemelésében az előző négy évben igen nagy erőfeszítést tett a kormány. (Vancsik Zoltán: Jaj!) Nézzük meg azt, hogy ezt követően, amikor valóban szervezett formában jelentkezett a bűnözés az autólopásoktól kezdve a kábítószer-kereskedelemig, mit tett a kormány ezek megelőzése érdekében. Hiszen a rendőrség személyi, technikai feltételeinek javítására három éven keresztül semmilyen intézkedési csomagot nem készített elő.
A törvényalkotás elhúzódásával maga is hozzájárult ahhoz, hogy a mai napig még csak egy javaslat formájában áll előttünk a szervezett bűnözés, és hadd mondjam, hogy az elmúlt három évben hihetetlen méreteket öltött a szervezett bűnözés. Ennek ellenére vita folyt a belügyminiszter és az igazságügy-miniszter között, ahol az igazságügy-miniszter úr azt az álláspontot képviselte, hogy ezt nem is kell a magyar büntető törvénykönyvben megfogalmazni.
És ha tovább nézzük azt, hogy a bűnmegelőzésnek egyéb területén mit tett a kormány (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), akkor nagyon örülünk, hogy hároméves késéssel bejelentette az államtitkár úr az új terveit. Köszönöm a figyelmüket. (Taps a Fidesz, az MDF, a KDNP és az MDNP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me