DR. ISÉPY TAMÁS

Full text search

DR. ISÉPY TAMÁS
DR. ISÉPY TAMÁS (KDNP): Tisztelt Országgyűlés! Két percet megtakarítok az Országgyűlésnek, mert a mentelmi bizottság alelnökeként és a KDNP nevében mondom el az észrevételt Szent-Iványi képviselőtársunk felszólalására.
Örvendeznünk kellene, hogy olyan hosszú vajúdás után, elég keserves kínok között tényleg megszületett ez az összeférhetetlenségi törvény. Mindjárt egy szeplő is volt rajta, de az Alkotmánybíróság még időben bejutott a kórterembe, és ezt a szeplőt eltávolította. (Szórványos derültség.) Persze, most beszélhetnénk arról, hogy szép-e, csúnya-e, formás-e, formátlan-e a gyerek; ezt a későbbi viták döntik el, mert a tipegőjén a zseb nyilvánvalóan nem eléggé üvegzsebű. Szóval az, ami az átvilágíthatóság lett volna, az ebből a törvényből hiányzik, mert a "minden összeférhetetlen" és a "semmi sem összeférhetetlen" között igyekezett középutat választani.
Persze bízhatunk abban, hogy ezt a fejlődési rendellenességet majd kinövi a gyerek, és jól, hatékonyan fog működni a törvény. Bízom abban is, hogy képviselőtársaim nem fogják lehetetlen feladat elé állítani a mentelmi bizottságot, inkább önként - térdre, imához! -, időben bejelentik az összeférhetetlenséget, mintsem hogy a mentelmi bizottságot munkával terheljék.
Utalás történt viszont a felszólalásban a stallumok osztogatására. Lehetne összehasonlító adatokat végezni (Sic!) a stallumok osztogatásánál, de ebben az erkölcsi tocsogóban valójában inkább a magánszféra működött közre - ha megnézik a korrupciós ügyeket -, persze teljes állami hadsegédlettel, de ez nem változtat azon a tényen, hogy az összeférhetetlenségből azért a magánszféra most is kimaradt, tehát azért különbség van az állami és a magánszféra között. Teljessé valóban úgy vált volna, hogyha szigorú lett volna, és itt is kizárta volna az összeférhetetlenségi okot. De a reményünket ne veszítsük el! (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) Bízzunk abban, hogy mégis jó lesz a törvény. Köszönöm a figyelmüket. (Szórványos taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me