DR. RASKÓ GYÖRGY

Full text search

DR. RASKÓ GYÖRGY
DR. RASKÓ GYÖRGY (MDNP): Tisztelt Képviselőtársaim! Érintett vagyok a dologban, lévén hogy az én személygépkocsimat is ellopták, de nem ezért szólok, hanem a következő miatt. (Zaj.) Miután körülbelül negyed órán belül jelentettem az illetékes rendőrőrsön, fölkerült a körözési listára, és meg voltam nyugodva, hogy mivel ilyen hamar szóltam, valószínűleg ez a kocsi meglesz. Azután körülbelül egy hónapra rá, amikor udvariasan érdeklődtem, hogy történt-e már valami, addigra már a rendőrség számítógépében nem volt benne a kocsinak az adata. Kérdésemre, hogy ez hogyan fordulhatott elő, azt mondták, hogy új szoftvert kezdtek alkalmazni, és sajnos ilyen átállási problémáik vannak. Azóta eltelt két év, azóta is ezen átállási probléma miatt semmi információ nincs se a kocsiról, se a körözésről.
De nem ezért szólnék, hanem azért, mert az elmúlt évben egymás után hoztak döntést azok a gépkocsikölcsönzők, a Hertztől kezdve egyéb más híres nagy gépkocsikölcsönzőkig Nyugat-Európában, hogy a náluk bérelt kocsit Magyarországra nem lehet behozni. Nemcsak Magyarországra, hanem még néhány más közép- és kelet-európai országba sem, mert olyan nagy a kockázata annak, hogy az a kocsi szőrén-szálán eltűnik.
Ez viszont már érinti a magyar gazdaságot, a magyar turizmust is, és mindenképpen rossz fényt vet az országra. Úgy gondolom, ezért Szájer József képviselőtársunk felszólalása igenis aktuális, és közös erőfeszítést kíván a kormányzat és minden ebben érdekelt szakértő és hozzáértő részéről.
Köszönöm. (Taps a Fidesz, az MDF, a KDNP és az MDNP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me