DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Persze kissé félve szólok hozzá Barsiné Pataky Etelka napirend előtti felszólalásához, mert utána fel fog állni Szekeres Imre, és azt fogja mondani, hogy: jelenleg is a kormány tagjai vagyunk, és ezért mi vagyunk a felelősek a koncessziós autópályáért. Mint ahogy az előbbi felszólalásában azt a nyilvánvaló valótlanságot állította, mintha a Kisgazdapárt '94-ig kormányon lett volna, holott '92. február 21-én kiléptünk a kormánykoalícióból, többek között éppen azért, mert semmiféle beleszólási jogunk nem volt a kormányzati döntésekbe. Olyannyira nem, hogy például az expóval kapcsolatos egyes döntésekről a rádióból értesültünk.
Ezért szükségesnek tartom megemlíteni, hogy a Független Kisgazdapárt most már sokadszor terjeszti elő azt a véleményét - és ezt újólag elő fogjuk terjeszteni országgyűlési határozati javaslatban is -, hogy autópályát építeni ma koncessziós módon nem szabad, mert az a legszegényebb vidéki térségeket hermetikusan elzárja az ország középpontjától, elzárja a nyugati szélektől, és emellett egy olyan helyzetet teremt, amely a turizmus ellen ható tényezőként működik. Márpedig Magyarországnak sokkal nagyobb bevétele lehetne a turizmusból, ha minden fontos tényt ennek vetnénk alá.
Ami most már a tervezett 400 kilométer autópálya építésére vonatkozó kormányzati szándékot illeti, erről kiderült, hogy valójában az autópálya ebből csak 100 kilométer. Ez tíz évre vetítve azt jelenti, hogy évenként tíz kilométer - tehát csigalassúsággal épülő, de koncessziós - autópálya, amely egyértelműen az előbb hivatkozott okok miatt a nemzetgazdaság számára káros megoldás, ezért azt a Független Kisgazdapárt (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) ellenzi. Köszönöm a türelmüket. (Taps a Független Kisgazdapárt soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me