DR. SAMU JÁNOS

Full text search

DR. SAMU JÁNOS
DR. SAMU JÁNOS, a honvédelmi bizottság előadója: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! A honvédelmi bizottság 1998. február 4-i ülésén megtárgyalta a Magyar Köztársaság és a NATO közötti 1998. évi egyéni partnerségi program tervezetének jóváhagyásáról szóló országgyűlési határozati javaslatot.
Ez már a negyedik alkalom, hogy a Honvédelmi Minisztérium ilyen előterjesztést hozott a honvédelmi bizottság és az Országgyűlés elé, ugyanakkor minden bizonnyal ez az utolsó is, hiszen a tagországoknak már nincs egyéni partnerségi programjuk.
(18.00)
A dolgok jelenlegi állásának ismeretében bátran merem mondani, hogy a következő évben - teljes jogú tagságunk elnyerésével - az általános NATO-szabályozás alatt fogunk működni, tehát a következő évtől egyéni programot nem kell készítenünk.
Jelen program egyértelműen a tagságra való felkészülés jegyében fogant. Ez kitűnik a belső prioritásokból, melyek megegyeznek a magyar NATO-felkészülés legfontosabb feladataival, úgymint: a nyelvoktatás, a légtérellenőrzés, a légvédelem és a kommunikációs rendszerek fejlesztése.
Az előterjesztésben szereplő költségvetést az érintett tárcák fejezeteiben az Országgyűlés már jóváhagyta, így minden garancia adott arra, hogy a programot ez évben teljesíteni tudjuk.
A fentiek értelmében a honvédelmi bizottság az előterjesztést egyhangúlag - ellenszavazat és tartózkodás nélkül - alkalmasnak tartja általános vitára.
Köszönöm a figyelmet. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me