DR. CSILLAG ISTVÁN

Full text search

DR. CSILLAG ISTVÁN
DR. CSILLAG ISTVÁN gazdasági és közlekedési miniszter: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Köszönöm a kérdést azért, mert megerősíti azt a meggyőződést, hogy más gyakorlatot kell folytatnia ennek a kormánynak, mint amit az előző folytatott. Hiszen volt egy több mint hét éven keresztül hatályban lévő kormányhatározat, amelyet érdekes módon éppen tavaly nyáron, július 1-jével helyeztek hatályon kívül, amelyik azt szolgálta, hogy az állami tulajdonban lévő gazdasági társaságoknál alkalmazott vezetőknek is a munka törvénykönyvének a szabályai szerint lehet szerződést kötni és kifizetéseket teljesíteni.
Az említett ügyben, a Magyar Fejlesztési Bank elnök-vezérigazgatója ügyében a szerződését éppen ennek a kormányhatározatnak a hatályon kívül helyezését követően módosították úgy - és ennek a módosításnak az aláírója nyilván a tulajdonosi jogokat gyakorló korábbi miniszter úr, Stumpf István volt -, hogy most, ha a jogszabályokat és a szerződést tiszteletben tartjuk, akkor ilyen összegű végkielégítés jár.
Azt szeretném ezzel kapcsolatban mondani, hogy én azt kértem mint a tulajdonosi jogok gyakorlója az igazgatóság tagjaitól, hogy vizsgálják meg ennek a szerződésnek a jogszerűségét, különös figyelemmel arra, hogy közpénzek felhasználásáról van szó, és jelen esetben aggályos, hogy az üzleti titok, banktitok védelme érdekében továbbra is fenntartsuk a szerződésnek azt a kikötését, amely a közpénzek felhasználására vonatkozó különböző eljárások és titkok vállalásáért ilyen összegű kifizetésre jogosít.
Ilyen gyakorlatot a jövőben nem fogunk folytatni (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), megszüntetjük ezt. Köszönöm. (Taps az MSZP és az SZDSZ soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me