FONT SÁNDOR

Full text search

FONT SÁNDOR
FONT SÁNDOR (MDF): Köszönöm szépen a szót, elnök asszony. Tisztelt Miniszterek! Miniszter Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! A Magyar Demokrata Fórumnak az az általános álláspontja, hogy minden jó szándékú gondolatot szeretne segíteni. Bár itt van egy új műfaj, mert mindaz, amiről a miniszter asszony beszélt - ha jól értettem -, az döntő többségében a kormány döntését követő költségvetési törvény módosításában van benne. Azért érdekes a műfaj, mert egy benyújtott törvényjavaslat hírértékét akarja mindenképpen kivinni. Ez természetesen egy politikai elképzelés. Nézzük meg ennek a tartalmi részét is! Mondom, azzal a szándékkal már vitatkoznánk, hogy ez a műfaj így megfelelő-e. Felkészülünk erre is, ha önök ezt a későbbiekben így fogják tenni.
Ami a családtámogatási és a szociális rendszerben gondolt új elemeket jelenti, ezzel kapcsolatban azt kell mondanom, hogy döntő többségében megértjük azt az elképzelést, amivel önök most már új alapra helyezik ezeket a támogatási formákat. Ugyanis az az érzésünk, hogy segélyezésfüggővé akarják tenni a rendszert. Ez általánosan az osztogató, tehát a függőségi helyzetet kialakító államhatalom képe. Erről önök már elég sok tanúbizonyságot tettek az előző időszakban, és megértjük, ha most is ehhez a jól bevált módszerhez folyamodnak. Hozzáteszem, hogy a családi pótlék emelését mi is terveztük, de mi konkrétan a kiegészítő családi pótlék duplájára való növelését irányoztuk elő.
A közoktatásra vonatkozó kérdésekben szinte egyformán gondolkodunk, de nem tudjuk, hogy - amiben mindannyian egyetértünk - azok, akik a nagy súlyt viselik a nevelésben, hogyan kapnak továbbra is támogatást. Azzal nem értünk egyet, hogy segélyezésfüggővé tegyük a támogatási rendszert. Kíváncsian várjuk e téren a végső megoldásokat. (Taps az MDF soraiban.)
(9.50)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me