KUNCZE GÁBOR

Full text search

KUNCZE GÁBOR
KUNCZE GÁBOR (SZDSZ): Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! A miniszter asszony iménti felszólalásával, illetve azt megelőzően a kormány döntésével nem történt más tulajdonképpen, mint lehullott a lepel a két választási forduló közötti hazugságsorozatról, amelyeket a Fidesz jelöltjei és vezetői fogalmaztak meg a választópolgárok felé. (Zaj, felzúdulás a Fidesz és az MDF soraiban. - Taps az MSZP és az SZDSZ soraiban.) Mert emlékezzünk vissza, ezek arról szóltak, hogy majd az új kormány - ha váltás lesz - elveszi a családok támogatására szánt összegeket, csökkenteni fogja azokat. (Zaj, közbeszólások a Fidesz és az MDF soraiban.) Mi elmondtuk, hogy ebből egy szó sem igaz természetesen. Elnök asszony, lehet, hogy itt néhányan majd szót szeretnének kérni, mert már-már kibuggyan belőlük, majd tessék nekik lehetőséget adni. (Derültség az MSZP és az SZDSZ soraiban. - Zaj, közbeszólás a Fidesz soraiból: Folytasd nyugodtan!)
Mindenesetre egyrészt lehullott a lepel, másrészt, tisztelt képviselőtársaim, azt láthattuk az imént, hogy az arcátlanságnak nincsenek határai. (Taps az MSZP és az SZDSZ soraiban. - Zaj a Fidesz és az MDF soraiban.) Ugyanis emlékezzünk csak vissza azokra a vitákra, amelyek ebben a Házban folytak a családtámogatási rendszer körül, nevezetesen arról, hogy vajon a valóban rászoruló családokhoz eljutnak-e azok a támogatások, amelyeket a jövedelemadóból kell visszaigényelni, és mi azt mondtuk, hogy bizony nem, hiszen ahol nincsenek jövedelmek, ott nincs adó sem, ezért nincs miből visszaigényelni a támogatást.
Akkor az akkori miniszterelnök úrtól is és a Fidesz szónokaitól is azt kellett hallanunk, hogy ez egy hibás elképzelés, mert nem a rászorulókat kell valójában támogatni, hanem azokat a családokat, ahol valamilyen eredmény kijöhet ebből a támogatásból.
Tisztelt Képviselőtársaim! Ez a javaslat most valóban a rászoruló családokat hozza helyzetbe, azzal együtt, hogy a többiek támogatását is növeli. Az arcátlanság pedig az volt, tisztelt frakcióvezető úr, hogy ön már nem emlékszik az elmúlt négy évben történtekre, azt kéri számon a kormányon, amit az valójában megtett, amit már önöknek is meg kellett volna tenniük.
Köszönöm a figyelmet. (Nagy taps az MSZP és az SZDSZ soraiban. - Zaj, közbeszólások a Fidesz és az MDF soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me