DR. MAGYAR BÁLINT

Full text search

DR. MAGYAR BÁLINT
DR. MAGYAR BÁLINT oktatási miniszter: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársam! Kicsinyes, félelemkeltő tisztogatás nem folyik a minisztériumban, olyannyira nem, hogy első intézkedéseim egyikében megszüntettem azt a miniszteri rendeletet, amelyet még Pokorni Zoltán hozott, hogy "C" típusú nemzetbiztonsági vizsgálatnak vetik alá például a kabinetiroda, a sajtóiroda és a különböző államtitkársági irodák összes munkatársát, a xeroxos kislányokig bezárólag. Úgy gondolom, mondjuk, egy oktatási minisztériumban ilyen intézkedésre a korábbiakban sem volt szükség.
Egyébként a stílus maga a párt is. Ha egy párt létrehoz egy intézményt, az ombudsmani intézményt, amely intézménynek és az ombudsmannak a feladata többek között az lenne, hogy magát a minisztert vagy a minisztérium tevékenységét bírálja, de maga az intézmény és az intézmény vezetője függ a kinevezőtől, attól a személytől, akit adott esetben bírálnia kell, akkor gyakorlatilag ez egy álságos intézmény, és nem tud megfelelően működni. Ezt én elmondtam egyébként, és a programomban is szerepelt, hogy az Országos Köznevelési Tanács jogosítványainak a helyreállítása esetén, amit egyébként szintén önök vontak meg, mert a szakmától félnek, és nem voltak hajlandók fenntartani ennek az intézménynek az egyetértési jogosítványait, az országos oktatási biztos kinevezésének a lehetősége az Országos Köznevelési Tanácshoz kerüljön. Ezért kell felmentenem egyébként az oktatási jogok jelenlegi biztosát, hogy ezzel a jogával az Országos Köznevelési Tanács a törvénymódosítás után éljen.
Természetesen az Országos Köznevelési Tanács által kiírt pályázaton bárki elindulhat, és ha elindul a oktatási jogok jelenlegi biztosa, akkor az Országos Köznevelési Tanács adott esetben, az esetleges többi pályázóval együtt, elbírálja azt, hogy őt jelöli-e, és ha őt jelöli, akkor én természetesen ki is nevezem.
Ezzel szemben ettől elkülöníthető egy másik kérdés, a kampányok során az a megfélemlítés és a gyermekek megszégyenítése, amely mind alkotmány-, mind törvényellenes, amely során a gyermekek szüleik (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) politikai meggyőződése és hitvallása miatt lettek megszégyenítve nem egy esetben. Ezt a helyzetet fenntartani miniszterként nem fogom és nem engedem. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me