ELNÖK (dr. Szili Katalin)

Full text search

ELNÖK (dr. Szili Katalin)
ELNÖK (dr. Szili Katalin): Köszönöm szépen, képviselő úr. Tekintettel arra, hogy több képviselőtársunk nem jelezte felszólalási szándékát, most a döntéshozatal következik. Felhívom figyelmüket, hogy a javaslat elfogadásához a jelen lévő képviselők négyötödének igen szavazatára van szükség.
Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, hogy egyetért-e a H/5727/1. számú házbizottsági javaslattal. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 339 igen, 2 nem szavazattal, 2 tartózkodás mellett a javaslatot elfogadta.
Tisztelt Képviselőtársaim! Őry Csaba és Mádi László képviselő úr gépét kérném szépen bekapcsolni. Több képviselő jelezte, hogy nem volt bekapcsolva a gépe, kérném szépen, hogy csipkártyájukat helyezzék az olvasóba. (Megtörténik.) Köszönöm. Tölgyessy Péter képviselő úrét is... (Megtörténik.) Köszönöm szépen.
Tisztelt Képviselőtársaim! Az előterjesztés vitájának felszólalási időkeretei a következőképpen alakulnak: miniszteri expozé 8 percben, bizottsági előadók felszólalására, kisebbségi vélemények ismertetésére 5-5 percben, frakció nevében felszólaló képviselők felszólalására ugyancsak 5 percben van lehetőség. Az összevont általános és részletes vitára, valamint a határozathozatalra a részletes vitára bocsátásokat követően, ma délután kerül sor.
Tisztelt Képviselőtársaim! A házbizottság ma délutáni ülésén megállapodás született az adókról, járulékokról és egyéb költségvetési befizetésekről szóló törvények módosítását kezdeményező, a fogyasztói árkiegészítésről szóló, az energiaadóról szóló és a környezetterhelési díjról szóló törvényjavaslatokhoz előterjesztett módosító javaslatok benyújtási határidejéről is. Erre figyelemmel a házbizottság Házszabálytól eltérésre tett javaslatot azzal, hogy a módosító javaslatok benyújtására október 9-én, csütörtökön 14 óráig legyen lehetőség.
Kérdezem, hogy kívánnak-e élni felszólalási lehetőséggel ebben a tárgyban. (Senki sem jelentkezik.) Nem. Döntéshozatal következik. Felhívom figyelmüket, hogy e tárgyban is négyötödös többségre van szükségünk.
Kérdezem önöket, hogy egyetértenek-e ezzel a házbizottsági javaslattal.
Kérem, most szavazzanak. (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 359 igen, 3 nem szavazattal, 3 tartózkodás mellett fogadta el a javaslatot.
Soron következik mai ülésünk napirendjének megállapítása. A napirendre, a tanácskozás időtartamára, a felszólalási időkeretekre elnöki jogkörben tettem ajánlást, amelyet mindannyian kézhez kaptak. A benyújtott önálló indítványokról a javaslat függelékében tájékoztattam önöket.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me