DOMOKOS LÁSZLÓ

Full text search

DOMOKOS LÁSZLÓ
DOMOKOS LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Még egy kérdés Keller Lászlóhoz és az államtitkár úrhoz is, aki persze itt szép csendben ücsörög; persze a szerződést, mint tudjuk, ők készítették elő a tárcánál - a közlekedési tárcáról beszélek. Vizsgálóbizottság elé javasolják már most, az országgyűlési határozat előtt ezt a témakört és ehhez adatok szolgáltatását. Ha most akarnak érdemben tényleges vitát folytatni, azért minimum az általános vitánál meg kell említeni a jegyzőkönyv kedvéért, hogy ez alkalmatlan az általános vitára, mert nem tudja a parlament, az előterjesztésből nem derül ki, hogy tulajdonképpen mire is vállal kötelezettséget. Egy dolog biztos, hogy néhány hónap után megpróbálja a kormány a már egyébként érvényben lévő szerződés jogi és gazdasági felelősségét áthárítani a parlamentre.
Ha már így döntöttek, nyilván részben a jogszabály is erre kötelezi önöket, csak ezt elfelejtették pár hónappal ezelőtt közölni, valószínűleg a szerződő partnerükkel is, hiszen a matricára átállt a rendszer, a beruházás előkészítése elindult, tehát, ha úgy tetszik, a kötelezettségvállalások elindultak a túloldalról. Valószínűleg, ha most a parlament nem fogadná el ezt a határozatot, az pénzbe kerülne a kormányzatnak, és a partner, az AKA Rt. ezt valószínűleg igényelné. (Babák Mihály: Mondjon le Keller!) Elmondhatja, nagyon szívesen meghallgatom Keller úr válaszát, hogy akkor bizony miért is kell az egész szerződéskötésnek az utólagos jóváhagyása úgy, hogy közben a vizsgálóbizottságnak, ön nagyon jól tudja, ha már az Országgyűlés meghozza határozatát, mi értelme van vizsgálni. Hiszen azt fogják mondani, hogy az általános vitában meg a részletes vitában mindenki hallhatta ország-világ előtt a feltételeket.
Jelzem, nem tudjuk a feltételeket. Ez egy vak, félig kitöltött kötelezettségvállalás, amely persze teljes egészében a parlamentre próbálja a felelősséget átnyomni, de ez nem fog megfelelni majd a jogi tényállásnak, Keller úr, ha majd nem ön lesz már a közpénzügyi államtitkár. Csak önnek most jobb ez.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me