DR. FÓNAGY JÁNOS

Full text search

DR. FÓNAGY JÁNOS
DR. FÓNAGY JÁNOS (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tényleg nem akarok a nyári vita előtt egy olyan vitát megelőlegezni, amelyet ősszel le fogunk folytatni.
Tisztelt Képviselőtársam! Kell Csongrádnak, kell Dél-Magyarországnak, kell Szeged lakosainak, nyugdíjasainak, fiataljainak, vállalkozóinak az autópálya. A kérdés az, hogy ha ezt lényegesen kevesebbért meg lehet csinálni, akkor miért nem úgy csinálták meg. A következő viszontválaszban ön azt fogja mondani, hogy akkor miért nem csináltuk meg mi. Azért, mert 2003. december 31. előtt zárva volt a pálya, nem voltunk tárgyalási szituációban. Tudom, az önök ügyvédjei ezt másként magyarázzák; nekünk is vannak szakértői véleményeink.
Mi megvettük az M1-est. Az Orbán-kormány ki tudott vásárolni hasonló szituációból autópálya-szakaszt úgy, hogy abba nem rokkant bele az ország. Az M1-est kivásároltuk; nem úgy, hogy kielégítettük a másik fél minden búját, baját, keservét, hanem úgy, hogy megfelelő taktikai eszközökkel nem járultunk hozzá kedvező hitelek kedvezőtlenre való becseréléséhez, nem fogadtuk el a jogi érvelésüket, és egyáltalában a magyar érdekeket, köztük a szegedi érdekeket is képviseltük, és nem akartunk mindenáron két hónap alatt a saját magunk számára olcsó, az ország számára meg százmilliárdokba kerülő politikai látszatbabérokat aratni.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me