DR. FÓNAGY JÁNOS

Full text search

DR. FÓNAGY JÁNOS
DR. FÓNAGY JÁNOS (Fidesz): Köszönöm szépen. Kuncze frakcióvezető úr kérdésére: igen, lett volna rá megoldás - nem kellett volna eltapsolni a Postabank 101 milliárdját, ki lehetett volna belőle vásárolni. (Kuncze Gábor: Jaj, ne! - Zaj.) Tudom, hogy az önök költségvetési elképzeléseibe az nem illik bele, hogy valami ésszerű dologra költsék… (Kuncze Gábor: János, hülyeségeket legalább ne beszélj! - Zaj, közbeszólások.) Végighallgattam én is, frakcióvezető úr. Úgyhogy megvolt az a pénz; vagy ha nem volt meg, az még nagyobb baj, mert akkor Keller úrnak meg kell keresni, hogy hova került. Tehát azért valahol a Postabankért befolyt az a 101 milliárd. Ismétlem, önök ezt eltapsolták, ahelyett, hogy erre fordították volna. A miniszterelnökük határozott ígérete ellenére nem ezt csinálták. (Kuncze Gábor távozik az ülésteremből.)
Géczi Alajos képviselőtársamnak mondom, hogy igen, támogatjuk a balástyai csomópontot, a Szeged elkerülőt, sőt továbbá azt is, hogy Röszkéig vigyék el. Ma már ezt mondtuk, kérdés az, amit Domokos képviselőtársam említett, hogy hogyan lehet ezt most érvényesíteni, hiszen gazda nélkül csinálunk számadást.
Arra pedig, elfogadva azt, hogy ez a mai előterjesztés nem erről szól, nem tetszenek tudni választ adni, attól tartok, később sem, hogy egy 40 százalékos tulajdonos, aki maga biztosítja a 60 százalékos tulajdonosnak a teljes árbevételt, az a 40 százalékos tulajdonos, aki a teljes kockázatot vállalja mindezekért, miért megy bele egy ilyen üzletbe, miért jó ennek az állapotnak a 2030-ig történő kitolása és fenntartása. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me