DR. GÉCZI JÓZSEF ALAJOS

Full text search

DR. GÉCZI JÓZSEF ALAJOS
DR. GÉCZI JÓZSEF ALAJOS (MSZP): Remélem, hogy Fónagy képviselőtársamnak igaza lesz, hogy ősszel vitatjuk meg ezt a kérdést, mert ahogy én a minden idők legprofibb és legellenzékibb ellenzékét ismerem, nem biztos, hogy a nyáron hagynak bennünket pihenni. De egyszer már tavaly nyáron ezt a cumit bevettük.
Ugyanakkor rátérnék a tárgyra. Ennek az előterjesztésnek nyilván az is a szerepe, hogy magát a beruházást a figyelmünkbe hozza, és visszakanyarodnék ahhoz, amit Botka képviselőtársam mondott. Nyilvánvaló, hogy most már, hogy matricás ez az autópálya, és az is matricás lesz, ami ezután épül, nem lesznek rajta kapuk, ezért a költsége ilyen szempontból viszont sokkal kisebb lesz, bár most a régi kapuk lebontása is költséget jelent, ezért a kivitelezésnél, a beruházásnál érdemes megnézni azokat a pontokat, ahol ezt az autópályát az új feltételekhez lehet igazítani. Ilyen feltétlenül a balástyai levezető pálya, hiszen ha nincsen kapu, akkor sokkal több helyen meg lehet csinálni a kijáratot és a feljáratot.
Hasonlóképpen azt is előre kell gondolni, hogy amikor az autópálya 2006 elején leér Szegedre - vagy 2005 végén, reméljük -, akkor ennek az autópályának a további kimenete, folytatása hogyan lesz, az lesz-e a funkciója, hogy rázúdul a forgalom Szegedre, vagy pedig folytatódik részben a M43-as felé, másrészt pedig dél felé. Nem tudom, tudják-e képviselőtársaim, aki jár Szerbiában, nagyon jól láthatja, hogy például Újvidék és Belgrád között most nagy ütemben épül az autóútnak az autópályává alakítása. Valószínűnek tartom - persze Szerbiában sosem lehet tudni, hogy mi történik -, hogy már esetleg ebben az évben meglesz Újvidékig az autópályarésze ennek az egésznek. Akkor már csak a magyar határig van autóút, illetve van ott 500 vagy 700 méter, amit a szerbek nem építettek ki - ott van egy kunkori -, illetve van még a Szegedet elkerülő út, ami egyelőre hiányzik.
Ezeken kellene gondolkodni, hogy egyrészt ebbe a projektbe mi fér bele, másrészt pedig hogyan kellene ezt úgy folytatni, hogy ez összekösse valóban ne csak Szegedet a világgal, hanem dél felé is összekössön mindenkit. (Babák Mihály: Békéscsabát!) Meg felétek is, úgy van!

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me