DR. GÉCZI JÓZSEF ALAJOS

Full text search

DR. GÉCZI JÓZSEF ALAJOS
DR. GÉCZI JÓZSEF ALAJOS (MSZP): Csak azt szeretném leszögezni, hogy autópálya 13 helyen épül, és mire a vizsgálóbizottság leadja a jelentését ősszel - szerintem egyébként eddig egészen jó bizottságnak indult, de ha ilyen lesz, mint most ez a vita, akkor aggódom a vizsgálat kifejletéért -, csak azt szeretném mondani, hogy addig önök persze vitatkozzanak, mi nem futunk el a vita elől. Arról mi nem tehetünk, hogy önöknek, úgy látszik, kitartóbb családjaik vannak, mint nekünk, és kibírják, hogy önök még itt éjfélig szórakoznak a nyaralás előtt is.
Domokos úrnak pedig fölhívnám a figyelmét, nem tudom, észrevette-e, hogy három fenyegető kijelentést tett itt, hogy ki hogyan lesz majd felelősségre vonva. (Domokos László: Igen.) Ez nagyon helyes, örülök annak, hogy végre kibújt a… (Közbeszólás: A szög a zsákból.) Nem ilyennek néztem képviselőtársamat, remélem, hogy ezt úgy gondolja… (Domokos László felmutatja az előterjesztést: Jogilag ez rendben van szerinted?) De akkor itt a szerződéskötésről kell beszélni, meg az előterjesztésről, és nem összevissza fenyegetőzni itt, hogy ki hogyan lesz felelősségre vonva. Természetesen aki felelős, az mindig felelősségre lesz vonva, de nem ilyen stílusban, ahogy ön csinálja. Sajnálom, hogy a vitát ebbe az irányba vitte.
Egyébként pedig mint politikatörténész hadd mondjam, hogy a magyar parlamentben mindig jellemzőek voltak a színes bekiabálások és beszólások, az utóbbi szavak, mondatok azonban már nem errefelé mentek. Maradjunk a jó magyar parlamenti hagyományoknál! És talán egy kicsit a tárgyról is beszéljünk!
Én tehát azt mondanám, hogy nem tudom, a Gazdasági Minisztérium mit kezd ezzel a vitával, bizonyára be tudja építeni az előterjesztésbe. Ugyanakkor azzal szeretném befejezni, mert nem kívánok többször hozzászólni, hogy természetesen arra kérjük a Gazdasági Minisztériumot és a kormányt, hogy a megváltozott feltételekhez a kivitelezést menet közben is próbálja hozzáigazítani, hogy valóban az autópálya ne csak átsuhanjon a Dél-Alföldön, hanem összekötője legyen a térségnek keresztben is meg hosszában is.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me