DR. HORVÁTH JÁNOS

Full text search

DR. HORVÁTH JÁNOS
DR. HORVÁTH JÁNOS (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Ház! A téma vitája igenis hasznos, mert olyan témákat, olyan elemeket hozunk elő és emlékeztetjük egymást, ami megvilágítja a döntéshozatali képességünket. Gondolok arra, hogy ennek a projektnek az újraelosztási következményei hogyan is állnak. Az előttünk lévő okmányok erre csak haloványan utalnak, és az a szakember, aki törvényhozó, infrastruktúra-ismerő vagy regionális fejlesztő, vagy akár a nemzetközi főutak fejlesztőjének a szerepében van, szeretné tudni, hogyan is lehet számokat tenni az egyes fejezetek mellé, fölé, és ezek a számok hogyan is állnak össze; az egyik részről az elköltött források, a másik részről azok az imputálható, feltételezhető előnyök, amelyek ebből következnek, és azután a kontraverzális, a vitatott elemek, az újraelosztás.
Vannak, akik ennek a programnak a következtében jobban járnak. Azt szeretnénk hinni, hogy mindenki jobban jár, és azt szeretnénk hinni, hogy van valami összehasonlítható mértéke a jobban járásnak. Azonban azt, hogy ez így van-e, nehéz elhinni, mert amiket a régiókról hallunk a történelmi visszatekintésben, a gyanú ott van, hogy bizony, itt aránytalan előnyökhöz jutnak, jutottak emberek.
Ezt azért ajánlom most korán a tisztelt Ház figyelmébe, hogy ahogyan haladunk a részletes vita felé, ilyen adatok kerüljenek hozzánk. A minisztérium ilyen helyzetben van. Amint a korábbi minisztertől, a jelenlegi kormányképviselőtől hallottuk, óriási adatmennyiség áll rendelkezésre. Ezek hasznosak volnának az Országgyűlés vitája során.
Köszönöm.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me