KELLER LÁSZLÓ

Full text search

KELLER LÁSZLÓ
KELLER LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Amikor tavasszal a vizsgálóbizottságról folyt itt a Házban a vita, Fónagy képviselő úrral elég hosszasan vitáztunk, és akkor is, tulajdonképpen lehet azt mondani, hogy közös nevezőre jutottunk abban, hogy elég bonyolult ez a szerződéses rendszer, ami az M5-ös autópálya kivásárlását illeti, és egyetértés volt abban, hogy ezt majd a vizsgálóbizottságon belül célszerű tisztázni, és a nettó jelenérték meghatározásának is ott lesz a helye. Nyilvánvaló, hogy nem a mostani országgyűlési határozati javaslat kapcsán kell ezt a kérdést megvitatni. (Dr. Fónagy János felé fordulva:) Bólogat a képviselő úr, ez számomra azt jelenti, hogy igazam van.
Más vonatkozásban pedig csak azért hoztam az egyik napilap idevonatkozó számát a vitába, mert ha mi mondjuk ezt a számot anélkül, hogy a vizsgálóbizottság elvégezte volna a vizsgálatát, akkor biztos, hogy nekünk ezt nem hiszik el. Az a legjobb tehát, ha az ember egy olyan külső forrást próbál a vitában megjelölni, amelynek, azt gondolom, szakmai lapként az objektivitása nem kérdőjelezhető meg.
Azt gondolom, hogy vissza kellene térni a vita eredeti menetéhez. Kár volt ezt a 6-700 milliárd forintot idehozni, és olyan összehasonlításban megjeleníteni, ami most már Dancsó képviselő úr megszólalása után egyértelmű, hogy szakmailag nem megalapozott. Politikailag jól lehet használni, jól lehet érvelni azzal, hogy mindenki számára olyan meghökkentővé tesszük a 6-700 milliárd forintos kiadást.
Ebben megegyezhetünk, hogy ez nem volt szakmailag helyénvaló, és abban is megegyezhetünk, hogy a vizsgálóbizottság a színtere annak, hogy ezeket a mély szakmai összefüggéseket feltárja, és utána a végkövetkeztetést idehozza a parlament elé.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me