DR. BENE ILDIKÓ,

Full text search

DR. BENE ILDIKÓ,
DR. BENE ILDIKÓ, a Népjóléti bizottság előadója: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! A Népjóléti bizottság mint kapcsolódó bizottság előtt a törvényjavaslat részletes vitája az előírtaknak megfelelően zajlott. A fentiek tükrében a részletes vita során kiemelésre került, hogy a törvényjavaslat az Alaptörvényben rögzített, a gyermekek fokozott védelmét szolgáló elvek szem előtt tartása mellett került megalkotásra.
A magyar jogrendszerbe illeszkedésén túl a tárgyalt rendelkezés megfelel mind a nemzetközi, mind az uniós jogból eredő kötelezettségeknek és a jogalkotás szakmai követelményeinek akként, hogy párhuzamos a német rendszerrel, valamint szem előtt tartja és megfelel az ENSZ Közgyűlése által elfogadott ’89. évi New York-i, a gyermekek jogairól szóló egyezménynek is. Fontosnak tartom megemlíteni, hogy a vita során ellenzéki képviselőtársaink is támogatásukat fejezték ki, és azt is, hogy a parlament általános vitája a téma súlyának és komolyságának megfelelően rendkívül konstruktívan folyt.
Szeretném megjegyezni, hogy a Népjóléti bizottságban a szavazás során mind a részletes vita lezárásáról, mind a részletes vitáról szóló jelentés elfogadásáról egyhangúlag igennel szavaztunk képviselőtársaimmal. Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me