DR. HARANGOZÓ TAMÁS ATTILA

Full text search

DR. HARANGOZÓ TAMÁS ATTILA
DR. HARANGOZÓ TAMÁS ATTILA (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Előrebocsátom, ennek a törvényjavaslatnak a tárgysorozatba vételét is támogatni fogjuk, azzal együtt, hogy maga a törvényjavaslat megfogalmazása, azt gondoljuk, hogy mind jogilag, mind tartalmilag kifejezetten pongyola, és nem is biztos, hogy azt fogja tükrözni vagy tükrözi az életben - ahogy mondani szokták -, amit a költő erről gondolt. Kicsit úgy érezzük magunkat, hogy felér egy kormányzati előterjesztés színvonalával, de értjük a szándékot.
Mindezzel együtt arra bátorítanánk az LMP-t - és ez lenne az érdemi része a hozzászólásunknak -, hogy egyrészt valóban el kéne dönteni, hogy használni vagy ártani akarnak, hiszen van benne olyan pont, ami például a teljes titkosszolgálati hivatásos állományt kívánja kizárni a jelenlegi titkosszolgálati hivatásos munkából. Szeretném felhívni a figyelmet, hogy azért ’90 előtt sem mindenki a belső elhárításnak dolgozott, hanem valóban a hazáját szolgálva, esetleg kémelhárítóként, kémként vagy egyéb más olyan tevékenységet végzett, amit kellett és azóta is kell csinálni. (Közbeszólások a Jobbik soraiból: Bomlasztjuk a rendszert! Medgyessy Péter!) A jobbikosoknál azért ezen résznél nagyobb önmérsékletet kérek szépen a jelenlegi időszakban.
De amit az LMP-nek szeretnék a figyelmébe ajánlani, hogy ne álljanak meg itt, képviselőtársaim. Ha az elmúlt 25 évet megelőző időszaknak az állampárti és egypártrendszeri dolgait kívánjuk feltárni, akkor azt gondolom, ebbe a törvényjavaslatba lassan bele kéne emelni a jelenlegi hatalom állampárti és egypárti rendszerének kidolgozását és az abban való felelősségét és annak majd a felelősségre vonását is, hiszen fontos, hogy a múltat és a régmúltat az asztalra tegyük, de azt gondolom, hogy a magyar állampolgároknak látniuk kell, az érintetteknek pedig érezniük kell, hogy ilyet ma sem lehet megcsinálni. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me