DR. VAS IMRE

Full text search

DR. VAS IMRE
DR. VAS IMRE (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Ahogy már korábban felhívtuk rá a figyelmet, az év elején megalakult a Nemzeti Emlékezet Bizottsága, amely arra hivatott, hogy a kommunizmus időszaka alatt történtek kutatásának elősegítése révén újabb lépéseket tegyen a jogállamiság, az alkotmányosság és a magyar demokrácia megszilárdítása érdekében. (Novák Előd: Ezt ők írták? - Derültség a Jobbik és az LMP soraiban.)
A zavaros átmenet után valós társadalmi igény mutatkozott, hogy a közéletben alapkövetelménnyé váljon a felelősség, a hitelesség és az elszámoltathatóság. Az előző elnyomórendszer hozzáértő kutatása által a bizottság feltárja, nyilvánosságra hozza a rezsim által elkövetett bűnöket, a működtetők tevékenységét, szerepét. Össztársadalmi érdek, hogy a jövő generációi (Közbeszólás a Jobbik soraiból, többek között: Rezsimcsökkentés!) objektív képeket kapjanak hazájuk történelmével kapcsolatban, továbbá hogy a kommunista rendszerhez hasonló elnyomó, totális diktatúra soha többé ne jöjjön létre Magyarországon, a kommunizmus bűnei ne ismétlődhessenek meg.
A Nemzeti Emlékezet Bizottsága tehát végzi a munkáját, ezáltal a tárgysorozatba vételt nem támogatjuk. (Dr. Schiffer András: De nem erről van szó!) Köszönöm. (Szórványos taps a Fidesz soraiban. - Közbeszólás a Jobbik soraiból: Viharos taps!)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me