NOVÁK ELŐD

Full text search

NOVÁK ELŐD
NOVÁK ELŐD (Jobbik): Tisztelt Országgyűlés! 1991-ben épp a Fidesz volt az az egyetlen párt, amelyik egységesen nemmel szavazott egy hasonló lusztrációs javaslatra, az úgynevezett Zétényi-Takács igazságtételi törvényre. A Fidesz sajnos azóta sem változtatta meg ezt az álláspontját, volt rá lehetőségük - lassan az elmúlt 8 évet is emlegethetjük itt néhány év elteltével, ez is el fog következni -, de emlegethetjük bizony az MSZP kormányzásait. Így meglehetősen furcsa számomra az és álságos, hogy látszólag támogatják ellenzékből mind az állambiztonsági múlt nyilvánosságra hozatalát, mind a kommunista vezetők közéletből való kitiltását, de mindeközben még a saját soraikban sem voltak még a mai napig sem képesek ezt megtenni, tulajdonképpen kihalásra játszanak az öreg kommunistákkal kapcsolatban.
(17.00)
Legutóbb ugye Kiss Pétert, az MSZMP Központi Bizottságának egykori tagját temették el, de valójában itt az Országgyűlésben ebben a ciklusban is helyet kaphatott az MSZP padsoraiban MSZMP KB-tag. Tehát hogyan javasolják úgy egykori kommunista vezetők közéletből való kitiltását, ha ebben a ciklusban is behoztak önök MSZMP KB-tagot? De itt van akár Gyurcsány Ferenc, aki ugye a KISZ Központi Bizottságának egykori titkáraként olyan magas szintű vezetője volt az előző pártállami rendszernek (Gúr Nándor: Tudod, KáGéBéla!), hogy egy normális, állítólagos rendszerváltás után elvileg nem tölthetett volna be - egy valamirevaló rendszerváltás után - nemhogy miniszterelnöki, de még országgyűlési képviselői posztot sem. És említhetnénk Zoltai Gusztáv esetét, akit ugye Lázár János kért föl egykori kommunista munkásőr múltja ellenére, busás díjazásért ráadásul, miniszteri tanácsadónak.
Sok példát említhetnénk, azonban mindez csak azt támasztja alá, hogy a Jobbik három legfontosabb antikommunista követelése máig várat magára: az állambiztonsági múlt nyilvánosságra hozatala, a kommunista vezetők közéletből való kitiltása - üljenek még akár a mai napig az MSZP padsoraiban, vagy épp a kormányban ugye, mint azt mostanában láthatjuk -, és bizony a kommunista luxusnyugdíjak megvonása is várat még magára, hiszen itt él még közöttünk akár Biszku Béla, de a Mansfeld Péterre halálos ítéletet kérő ügyész, Mátsik György is, élvezve a kormányzat által biztosított több százezres luxusnyugdíjat. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me