DR. VEJKEY IMRE,

Full text search

DR. VEJKEY IMRE,
DR. VEJKEY IMRE, a Törvényalkotási bizottság előadója: Tisztelt Elnök Úr! Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Ezúton tájékoztatom a tisztelt Országgyűlést arról, hogy a Törvényalkotási bizottság 2014. október 30-án a T/1507. szám alatt benyújtott, légiközlekedésről szóló 1995. évi XCVII. törvény, valamint a légi-, a vasúti és a víziközlekedési balesetek és egyéb közlekedési események szakmai vizsgálatáról szóló 2005. évi CLXXXIV. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot megtárgyalta, és ahhoz 22 igen szavazattal, 7 tartózkodás mellett összegző módosító javaslatot, valamint összegző jelentést nyújtott be.
Az összegző módosító javaslat a Gazdasági bizottság módosító javaslatát tartalmazza, amely tisztán jogtechnikai jellegű volt, így vita a Törvényalkotási bizottság ülése során nem alakult ki, mint ahogyan a benyújtott törvényjavaslat sem került a politikai csatározások középpontjába.
Ez nem is csoda, hiszen a javaslatban nem volt másról szó, mint arról, hogy a járművek és kapcsolódó termékek, alkatrészek és berendezések légi-alkalmassági és környezetvédelmi tanúsítása, valamint a tervező és gyártó szervezetek tanúsítása végrehajtási szabályainak megállapításáról szóló 2012. évi augusztus 3-i 748/2012/EU bizottsági rendelet hatálybalépése jogharmonizációs célú módosításokat követel meg, amelyeket át kell vezetni a vonatkozó magyar törvényeken.
Kérem ezért tisztelt képviselőtársaimat, hogy támogassák a T/1507. számon benyújtott törvényjavaslatot. Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me