DR. RÁKOSSY BALÁZS

Full text search

DR. RÁKOSSY BALÁZS
DR. RÁKOSSY BALÁZS nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár, a napirendi pont előadója: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Az ENSZ Európai Gazdasági Bizottsága kidolgozta az áruk TIR-igazolvánnyal való nemzetközi fuvarozását szabályozó genfi vámegyezmény módosítását, amely Magyarországon 2015. január 1-jén lép hatályba.
E módosítás jogi alapot teremt a TIR Titkárság által kidolgozott elektronikus alkalmazás használatára. Ez azért fontos, mert ezen keresztül például rövid úton értesíteni lehet a TIR Végrehajtó Testületet adott esetben egy igazolványbirtokos TIR-eljárásból történő kizárásáról.
Az új rendelkezés lehetővé teszi azt is, hogy ha a TIR-egyezmény végrehajtását segítő szervezet valamely tagja a vállalt kétéves mandátum alatt lemond, akkor a szervezet a hátralévő időre új tagot választhasson. Továbbá időkorlátot határoz meg a Nemzetközi Garanciavállaló Egyesület éves tájékoztatási kötelezettségével kapcsolatban is. Kötelezi a TIR Végrehajtó Testületet, hogy minden év március 1-jéig értesítse az érintetteket az egyes TIR-igazolvány-típusok áráról.
(18.40)
A törvényjavaslat alapjául szolgáló nemzetközi egyezménynek Magyarország aktív szerződő fele, a módosítások technikai jellegűek.
Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Az elmondottak alapján kérem az áruk TIR-igazolvánnyal történő nemzetközi fuvarozására vonatkozó, Genfben, 1975. november 14-én megkötött vámegyezmény módosításának kihirdetéséről szóló törvényjavaslat elfogadását.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me