SZABÓ TIMEA

Full text search

SZABÓ TIMEA
SZABÓ TIMEA (Független): Köszönöm a szót, elnök úr. Akkor először Varga miniszter úrnak mondanám, hogy valóban beszélünk a hitelszerződésről, bár ahogy itt elhangzott korábban, azért ez egy nagyobb téma annál. De azért én is említettem, mások is említették, nemcsak a paksi beruházással kapcsolatos és az energiapolitikával kapcsolatos nézeteinket, hanem pontosan azt - és én beidéztem a 2010 szeptemberében elfogadott jogalkotási törvény 17. §-át, hogy előzetesen kellett volna tájékoztatni az Országgyűlést is, az önkormányzatokat is, a társadalmat is, ahogy elhangzott LMP-s képviselőtársam részéről is -, hogy egy társadalmi egyeztetésre is szükség lett volna ezzel kapcsolatban, úgyhogy azt hiszem, mi említettük a hitelszerződéssel kapcsolatos nagyon komoly visszásságokat is ezzel kapcsolatban.
Ellenpéldákat is lehet mondani: ha Ausztria és Németország úgy döntött, hogy az elkövetkezendő tíz évben leépíti az atomenergiát és megújuló energiákba kell fektetni, akkor nem hiszem, hogy ez a két ország rossz példa lenne. Nagy-Britanniában pontosan bebizonyosodott az atomerőmű építése után, hogy kétszer annyiba került az atomerőmű után az áram ára, mint annak előtte.
Kepli képviselőtársamtól kérdezném, hogy ő a felszólalásában, az elsőben említette azt, hogy az atomkatasztrófákra lehet hozni ellenpéldákat is. Nem nagyon értem, ez mit jelent pontosan. Illetve itt szerintem, ha jól értettem, ön keverte az időtartam-meghosszabbítást a bővítéssel. Tehát azt szerintem senki nem vonja kétségbe, hogy itt valóban meg kell hosszabbítani, hiszen nem lehet egyik napról a másikra azt a 40 százalékos áramellátást megújulókból pótolni, de azt, hogy nincs szükség új blokkra, nincs szükség új atomerőműre, azt azt hiszem - és itt csatlakozom képviselőtársaimhoz -, minden felelős politikus vallja.
Köszönöm.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me