KEPLI LAJOS

Full text search

KEPLI LAJOS
KEPLI LAJOS (Jobbik): Köszönöm szépen. Tehát önök szeretnének olyan embereket ott látni, akik százszázalékosan lojálisak a kormányhoz. Akkor ezek szerint lefordítva ez azt jelenti, hogy a jelenlegi vezetésben nincs meg a bizalmuk, ők nem százszázalékosan lojálisak a kormányhoz. Ez valószínűleg azért van úgy, mert ők a szakmához százszázalékosan lojálisak, és a szakma alapszabályai szerint üzemeltetik ezt az erőművet.
Továbbra is úgy látom, hogy a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség jelen pillanatban is megfelelő módon betekintést nyerhet a Paksi Atomerőmű működésébe. Nincs szükség arra, hogy irányítói pozícióba ültessenek olyan külföldi érdekű vagy külföldi állampolgárságú akár menedzsereket, akár szakértőket, akik adott esetben döntéshozói pozícióban vannak és meghatározhatják az erőmű jövőbeni működését. Ugyanis, különösen az előbbi azonnali kérdésre is reflektálva, amennyiben a helyzet egyfajta háborús helyzetté fokozódik, amit ön is megerősített interjújában, fokozódik az a nemzetbiztonsági kockázat is, amely egy, adott esetben amerikai menedzser és egy orosz működtetésű, orosz technológiájú atomerőmű között feszülhet, amikor két nagy világbirodalom egymásnak feszül egy rendkívül kiélezett konfliktus formájában.
Erre gondolnunk kell (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), tehát a jövőbe kell látnunk ilyen szempontból. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me