LÁZÁR JÁNOS,

Full text search

LÁZÁR JÁNOS,
LÁZÁR JÁNOS, a Miniszterelnökséget vezető miniszter: Úgy gondolom, hogy aki törvényhozó, annak alapvető kötelessége, hogy mindent megtegyen annak érdekében, hogy a végrehajtó hatalmat ellenőrizze és megpróbálja követni az adófizetők forintjait. Ebben a tevékenységében, hogy a kormány tisztán akar látni és világos helyzetet szeretne a Paks I. atomerőmű esetében, egy ellenzéki képviselőnek törvényhozóként a végrehajtó hatalmat támogatnia kellene, mert a legtöbb, ami ebben az ügyben történhet, vagy a legrosszabb bizonyos forgatókönyv szerint, hogy kristálytisztán pontosan tudni fogjuk, mások által is igazolva látjuk majd, hogy valóban mi is történik a Paksi Atomerőműben. Ha ott minden rendben van, akkor ez a fajta tiltakozás, ez a fajta felfokozott érzelmi reakció az elmúlt két hétből érthetetlen.
Attól félek, ez az érzelmi reakció, ami kialakult, arról szól, hogy a Paksi Atomerőmű természetesen gazdasági érdekcsoportokat is jelent, akik most kétségbe vannak esve, hogy valaki jön, teljesen független adott esetben bármelyik magyar gazdasági érdekcsoporttól, és megnézi ezeket a szerződéseket, és végre tájékoztatni fogja objektíven az Országgyűlést, hogy mi is a valóság. Ez az önök érdeke, a törvényhozók érdeke, és nem a végrehajtó hatalom érdeke.
Elnök úr, ha megengedi, az utolsó mondatomban pedig a magyar kormány nevében szeretném minden ellenzéki képviselőtársam 2014. évi munkáját megköszönni és áldott karácsonyt kívánni önöknek. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me