SCHMUCK ERZSÉBET

Full text search

SCHMUCK ERZSÉBET
SCHMUCK ERZSÉBET (LMP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Másfél év telt el a brókerbotrányok kirobbanása óta, és még mindig nem tudni, hogy a károsultak jelentős része mikor és milyen formában juthat jogos követeléseihez. Úgy tűnik, hogy a kormány nem tudja megakadályozni, hogy kikerüljenek olyan vagyonelemek a Buda-Cash céghálózatából, amelyek alapját képezhetnék a befektetők irányába történő kárrendezésnek. Abból is látszik a zavar az elszámolás körül, hogy a tavalyi felszámolás óta a kormányzat házi felszámoló cégénél már a harmadik felügyelőbiztos tevékenykedik, de még mindig nem sikerült megoldani azt a problémát, hogy biztosítva legyen a vagyon, akár egy zárgondnok kirendelésével vagy a vagyonelemek közvetlen zár alá helyezése útján.
Ameddig ezeket a hiányosságokat nem rendezik, addig nincs biztonságban a vagyon, és egyre csökken az esélye annak, hogy kifizetésre kerüljenek a károsultak. A Buda-Cash Brókerház többségi tulajdonosa a Buda-Cash Vagyonkezelő Zrt., jelenleg 4B Zrt., az egyik kisebbségi tulajdonos pedig a BC 2000 Kft. Gyarmati János, aki büntetőeljárás alatt áll, a BC 2000 Kft.-ben még mindig tulajdonos.
A következőket kérdezem, államtitkár úr. Mire számíthatnak azok a befektetők, akik kárának kiegyenlítése csak a Buda-Cash Brókerház Zrt. vagy a kapcsolt vállalkozások vagyonelemeiből történhet meg? Mit tesz a kormány annak érdekében, hogy a Buda-Cash Brókerházzal azonos érdekeltségi körbe tartozó cégek hálózatában kézen-közön ne tűnjön el az a vagyontömeg, amely fedezetéül szolgálhat a felmerülő kárigényeknek? Lát-e lehetőséget, illetve milyen lépéseket tervez a kormány arra vonatkozóan, hogy felgyorsítsa azokat a folyamatokat, amelyek megakadályozhatnák a Buda-Cash-vagyon további elherdálását? Várom megtisztelő válaszát.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me