POGÁCSÁS TIBOR

Full text search

POGÁCSÁS TIBOR
POGÁCSÁS TIBOR belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! A szociális családiház-építés programja az elindulása pillanatában helyénvaló volt, hiszen olyan lehetőségeket keresett a kormány abban az időben, amelyek az akkori gazdasági helyzetben, gazdasági válságban a válságba került családoknak, embereknek kiutat jelenthettek életük további kezeléséhez. Ehhez valóban a kormány úgy döntött, hogy Ócsa mellett épít egy szociális családi házakból álló lakóparkot.
A terület akkor közművesítetlen volt, így a területet közművesíteni kellett, közutakkal kellett ellátni, így ha a családi házakra mért költségekről ezeket a költségeket leválasztjuk, akkor nyilván az derül ki, hogy az 50 négyzetméteres lakások, amelyekből egyébként 50 darab készült, 13,5 millió forintba kerültek, a 60 négyzetméteres lakások, ebből 20 darab készült, 15 millió forintba kerültek, a 70 négyzetméteres lakások pedig, ebből 10 darab épült, 16,8 millió forintba kerültek, tehát ezeknek a lakásoknak a megépítési költsége négyzetméterenként 250 ezer forint volt.
Valóban, az ócsai beruházás első ütemének megfelelően 80 lakás épült, és ezek a lakások kerültek kiadásra, a devizaadósok ezekbe költözhettek be.
(12.00)
A kormányhatározat hatályon kívül helyezésével a kormány természetesen nem mond le a devizaadósok segítéséről, hiszen az otthonvédelmi akcióterv keretén belül 2011 óta számos intézkedés, törvény született, így - sorolhatom - az árfolyamgát, kedvezményes végtörlesztés, kisebb lakásba költözők kamattámogatása és a Nemzeti Eszközkezelő programjai. A Nemzeti Eszközkezelő jelenleg az ócsai lakóházakkal együtt 25 633 család lakhatását biztosítja azzal, hogy az Eszközkezelő vette át a lakásokat. Természetesen ezt a programot folytatjuk. Köszönöm a szót, elnök úr. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me