DR. LAJTÁR ISTVÁN,

Full text search

DR. LAJTÁR ISTVÁN,
DR. LAJTÁR ISTVÁN, a legfőbb ügyész helyettese: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! A képviselő úr azonnali választ igénylő kérdésének a címe sajnálatosan semmilyen konkrétumot nem tartalmaz, ezért abból előzetesen semmilyen következtetést nem lehet levonni arra nézve, hogy annak tárgya milyen módon és formában érinti az ügyészség tevékenységét. (Dr. Szakács László közbeszólása.) Így a kérdéséből még az sem volt kiolvasható, hogy az az ügyészség büntető vagy közjogi szakágát érinti, befejezett vagy folyamatban lévő ügyre vonatkozik, intézkedést vagy annak elmaradását sérelmezi.
Tudni kell, hogy az elmúlt évben még csökkenő számok mellett is mintegy 280 ezer bűncselekmény és 100 ezer bűnelkövető vált ismertté, az ügyészség közjogi szakágához pedig több mint 300 ezer ügy érkezett. Mindezek alapján ilyen ügyérkezés mellett arra kell kérnem a képviselő urat, nézze el nekem, hogy az ön által említett ügyeket minden részletében nem ismerem, ezért itt és most azokkal összefüggésben részletes választ nem áll módomban adni.
Az itt elhangzott kérdése vonatkozásában azonban könnyű helyzetben vagyok, mert arra a kérdésre, hogy hogyan működik az ügyészség, egyértelműen azt tudom mondani, hogy törvényesen. Általánosságban el lehet mondani, hogy az Alaptörvény és az ügyészségről szóló törvény alapján az ügyészség mint az igazságszolgáltatás közreműködője érvényesíti az állam büntetőigényét, ez ezekben az ügyekben is így történik.
A képviselő úr a kérdésére a részletes választ írásban meg fogja kapni. Köszönöm szépen. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me