HERINGES ANITA

Full text search

HERINGES ANITA
HERINGES ANITA (MSZP): Köszönöm szépen a szót. Arra, hogy miért érez az ellenzék mindenhol korrupciót, azt tudom mondani, hogy azért, mert mesés vagyonokat látunk bizonyos családoknál hirtelen. Egyszer csak látszik a legkisebb fiú, aki a hamuba sült pogácsával elindult gázszerelőként, majd Magyarország 38. leggazdagabb emberévé válik hat év alatt. Ezek olyan mesebeli csodák, amiket a magyar lakosság nagy része nem hisz el. Azt tudom mondani, hogy ezekben a mesékben nem hisz, ezért látja azt az ellenzék és egyébként a magyar lakosság nagy része, hogy számos esetben korrupció van, számos esetben maga felé hajlik a kormánytöbbség egyes szereplőinek keze.
A legnagyobb problémánk, és hogy konkrét kérdéseket is még egyszer megismételjek, hátha kapunk rájuk konkrét válaszokat, hogy értjük jól, hogy anno beterjesztette Rogán Antal úr ezt a javaslatot. Majd pedig hirtelen, miután nem történt semmi, és valószínűleg Varga Mihály miniszter úr nem volt hajlandó megtenni azokat a lépéseket, amiket szerinte kellett volna, akkor átszervezik a kormányt, és elveszik a minisztériumnak ezt a részét, a turizmust mostantól nem ő csinálja, hanem megkapja egy másik minisztérium a felügyeletét. Majd látjuk, hogy most működik ez a javaslat.
Nézzük meg a módosítások különböző pontjait, amelyek tényleg mesebeliek. Ha az embernek írnak egy ilyen módosítást, akkor érzi, hogy mintha valakire írták volna. Mintha valakinek nagyon jót szeretnének csinálni, tisztelt képviselőtársaim. Például tényleg az a kérdés merül föl bennünk, hogy megszüntetik a közigazgatási határokat. Mostantól, ha egy fejlesztés két megye vagy három megye között van, akkor majd kiválasztják, hogy melyik térség az, ahová legjobban lehet európai uniós forrásokat adni, úgy szimpátia szerint. Aszerint, hogy éppen hová tetszik önöknek tenni, és hol jó a beruházás anyagilag.
Ha azt nézzük, hogy 30 évig ingyenes bérbe adják az állami tulajdont úgy, hogy utána senki nem kérdezi meg, hogy mi lesz a nyereséggel, vagy egyáltalán nyereségesen akarják-e csinálni, vagy mi lesz azzal a pénzzel, ami itt befolyik, az is egy nagyon-nagyon jó kérdés. Azt, hogy száz százalékban állami tulajdonú ingatlanokat miért kell átadni egy száz százalékban állami tulajdonú cégnek, végképp nem értjük. Nagyon-nagyon nagy kérdés lenne még, hogy mi lesz akkor a Magyar Turizmus Zrt.-vel, hogy fog együtt dolgozni vagy hogyan fog egyáltalán kapcsolódni a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt.-hez. Ez is egy nagyon-nagyon jó kérdés.
Az is nagyon-nagyon jó kérdés, hogy mi lesz a továbbiakban a régészettel. Hiszen olyan határidőket szabnak, ami a lehető legrövidebb határidő. Tehát ha valaki megszerzi azt az ingatlant, valaki elkezdi felújítani, akkor lehet, hogy a legrövidebb határidőkkel be is tudja fejezni. És ami tényleg már csak hab a tortán, ez a mesebeli törvényjavaslatnak tényleg már csak a cseresznyéje a hab tetején, hogy 15 napon belül rögtön hatályba is kell léptetni. Valakinek nagyon fontos, hogy gyorsan átmenjen ez a javaslat. Azt gondolom, ha jól a szívükbe néznek, akkor tényleg azt tudom mondani, amit Sallai képviselőtársam mondott, vonják vissza, álljunk neki rendesen ennek a területnek, mert van lehetőség Magyarországon.
És tényleg senkit nem érdekelne, hogy kisvasút épül Felcsút környékén, ha lenne normális út, normális vasút Magyarország egész területén. Akkor tényleg senkit nem érdekelne. Ha nem zötykölődni kéne például Pakstól Cecéig az úton, és nem látni már lassan, hogy hol van az útfelfestés, akkor tényleg nem zavarna senkit a kisvasút. Csakhogy olyan alapvető dolgok vannak még, amiket nem valósítottak meg, ami sokkal fontosabb a magyar lakosság számára. És igen, képzéseket kéne indítani azon térségekben, amelyek elmaradott térségek, és azokban is meg kéne találni azt a lehetőséget, ami a turizmus számára fontos, amiért van kedve az embereknek odamenni. Olyan kincsei vannak ennek az országnak, amiben lenne mit keresni.
Csak az a bajunk, azt látjuk az elmúlt időszakban, hogy amikor valami ilyen rövid határidőkkel van, ennyire gyorsan el kell fogadni, ennyire látszik, hogy nagyon tündérmesére lett formázva, és látszik, hogy valakinek oda lesz adva mint lehetőség, hogy minél jobban vagyonosodhasson, akkor azt érezzük, hogy ez a magyar lakosság pénzének, a magyar vagyonnak az elherdálása. Tényleg azt érzi már nagyon sok lakos, hogy egyszer csak lesznek itt a főurak, a nemesek, és lesznek azok az állampolgárok, akiknek ezeket ki kell szolgálni. Ez az érzete mindenkinek, aki ezt a törvényjavaslatot végigolvassa.
Nagyon kérem önöket, vonják vissza, álljunk neki szakmailag kidolgozni egy olyan megoldást, ami tényleg jó a magyar lakosságnak, nem csak egyes családoknak és egyes embereknek. Köszönöm.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me