HOLLIK ISTVÁN

Full text search

HOLLIK ISTVÁN
HOLLIK ISTVÁN (KDNP): Köszönöm szépen, elnök úr. Néhány reakciót én is tennék. Egyrészt azt sajnálattal vettem tudomásul, hogy az ellenzéki képviselők mind a saját démonaikkal harcolnak, mindenhol kormánypárti korrupciót látnak. (Szilágyi György: Ez azért van, mert korruptak vagytok.) Én nagyon remélem, hogy ez nem azért van, mint amit a magyar bölcsesség szokott mondani, hogy mindenki magából indul ki (Szilágyi György: Azért van, mert korruptak vagytok, mert loptok.), hogy önök egyébként, ha kormányra kerülnének, akkor ezt tennék. De mondjuk, egyelőre - nyomjon gombot, Szilágyi képviselő úr, és akkor elmondhatja a mondandóját - az a helyzet, hogy jó lenne most ezen túllépni. Sallai Benedek is arról beszélt, hogy neki ez a kiindulási alapja. Ezzel, azt hiszem, tartalmi vitát ezután folytatni nem biztos, hogy van értelme.
A másik, elhangzott, hogy tulajdonképpen ez az intézményrendszeri átalakítás, illetve a kiemelt régiók fejlesztése ellehetetleníti a falusi turizmust, az ökoturizmust. Én éppen ezzel ellentétesen látom, és szerintem ez a szembeállítás is önmagában hamis, hiszen szerintem a kettő erősíteni tudja egymást. Szerintem nem jó az, ha szembeállítjuk, mondjuk, a Balatont a kistelepülésekkel, én úgy gondolom, hogy a Balatont is kell fejleszteni. Már nincs elég időm, de majd akkor elmondom személyesen, hogy mik a turisztikai szakembereknek az ezzel kapcsolatos tapasztalásai, de az, Sallai képviselő úr, hogy nincsen elég szállodai kapacitás a Balatonon, ezt a turisztikai szakemberek mondják. Tehát azt mondani, hogy nem szabad a kiemelt régiókat fejleszteni, az szerintem botorság.
A harmadik pedig, a turisztikai szakemberekről beszélt. Én úgy gondolom, hogy Bienerth Gusztáv kinevezése kormánybiztosként, aki egy szakember, a piacon dolgozott, és pontosan tudja, hogy hogyan működik, hogyan lehet egy terméket jól felépíteni és eladni, már az ő személye is önmagában garancia arra, hogy egyébként ebben a tekintetben, a turizmus fejlesztése tekintetében előre tudjunk lépni.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me