RIG LAJOS

Full text search

RIG LAJOS
RIG LAJOS (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Én is hozzászólnék mint Balaton-parti gyerek, bár nem a legidősebb; szerintem Manninger képviselőtársam a Házban a legidősebb Balaton-parti országgyűlési képviselő. De én nem ezzel a fiatalos lendülettel, inkább nyugodt higgadtsággal, középkorú, nyugodt higgadtsággal sorolnék fel pár tényt.
Balaton-fejlesztési pénzek: 300 milliárdot különített el a kormány, és végighaknizták a Balaton-partot. Összehívták az önkormányzatok képviselőtestületeit, polgármestereket, hogy milyen pályázati lehetőségek lehetnek akár az ő településeiken, és egyből elkezdtek nagyokat álmodni, hiszen ez egy település vágya, hogy fejlődjön, főleg a Balaton-part és az őt kiszolgáló agglomeráció.
Felmerült ilyen lehetőség, hogy vitorláskikötők és -veszteglők létesítése, a Balaton-parti sétányok fejlesztése, amelyek már évek óta elmaradnak, s ott van a bicikliút kérdése, a Balaton körüli kerékpárút kérdése, amit annak idején olyan rosszul építettek meg, hogy néhány helyen már a fű nő ki. Ezt biztos, hogy fel kell újítani ebből a pénzből, mert máshova ez nem kell hogy elmenjen.
S akkor itt van a kiszolgáló települések, a Balaton-parttól távolabb eső települések kérdése, amelyek igencsak becsatlakozhatnának a vidékfejlesztésbe, illetve a balatoni turizmusba, mert ha rossz az idő a Balaton környékén, akkor az emberek inkább a bakancsos turizmust választják, a borturizmust választják, de ehhez az kell, hogy a Balaton-fejlesztési pénzekről a helyi önkormányzatok dönthessenek, hogy mit szeretnének fejleszteni, és a vidékfejlesztési pénzeknek ezzel összhangban kell lenniük. Hiszen hiába terveznek ők turistaházat, ha nem megy oda fel senki. Az megint csak egy kidobott pénz, egy elszórt pénz, ami nem hasznosul. Ennek a két forrásnak egységesnek kell lenni. S ott van például a badacsonyi kompátjáró. Ott is elhúzták a mézesmadzagot, hogy majd lehet, de abba nem gondoltak bele, hogy vetélytársa lehet a tihanyinak. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me