WITZMANN MIHÁLY

Full text search

WITZMANN MIHÁLY
WITZMANN MIHÁLY (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Elnök Úr! Nem terveztem hozzászólni ehhez a napirendhez eredetileg, de Kepli Lajos képviselőtársam hozzászólása mindenféleképpen arra ösztökélt, látom, már nyomja is a gombot, még nem is tudja, hogy mit akarok mondani (Kepli Lajos: Dehogynem!), de örülök neki, hogy egy érdekes párbeszéd fog kialakulni kettőnk között. Amikor Kepli Lajos képviselő úrnak a Balatonról, illetve a hazai turizmusról alkotott gondolatait hallgatom, akkor sokszor az az érzésem, hogy talán nem egy országban vagyunk, de abban biztos vagyok, hogy nem egy szemüvegen keresztül nézzük a dolgokat. (Kepli Lajos: Hála istennek!) Azt én értem, hogy ha valaki ellenzéki kritikákat, bírálatokat meg kell hogy fogalmazzon, de azért vegyük már észre az eredményeket meg a sikereket is. Én azt gondolom, hogy a 2009-2010-es mélyponthoz képest, ha az elmúlt öt-hat esztendőnek a gazdaságpolitikájában, a turizmusban bekövetkezett változtatásokat, változásokat nézzük, akkor jól látható - majd a napirend utáni felszólalásomban részletesen is ecsetelem ezeket -, hogy mind a turisztikai bevételek, mind a vendégéjszakák, mind a vendégek száma tekintetében akár hazai turizmusban, akár a Balatonnál lendületes és erőteljes, biztató változások következtek be.
Arra is jól emlékszem, tisztelt képviselőtársam, hogy nem is olyan régen, e nyár elején, lassan most már megszokjuk mi, balatoniak - merthogy én egyébként tényleg ott születtem és közel 40 éve ott élek, tehát átéltem a rendszerváltozás előtti, közbeni és utáni állapotokat is a balatoni turizmusban, nem úgy, mint ön -, tehát kezdjük most már azt megszokni, hogy nincsenek olyan szezonok, nincs olyan szezonkezdet a Balatonnál, hogy vészmadarak ne jelennének meg. Kezdjük megszokni azt, hogy ezt nagyon sokan megteszik, de amikor ezt egy ellenzéki képviselő is megteszi - nem olyan régen volt, hogy Kepli Lajos úr megpróbálta bebizonyítani azt, hogy az Adria jobb, olcsóbb meg szebb, mint a Balaton, ezt bizonygatta a felszólalásaiban -, azt gondolom, hogy tényleg a realitás talaján kéne megállnunk.
Amikor a 300 milliárdos magyar turisztikai ügynökséges átszervezésről volt szó, akkor Kepli Lajos úr úgy nyilatkozott meg, hogy elvették a Balatontól a forrást; szerencsére azt is tudjuk, hogy nem igaz. Amikor a siófoki rendőrkapitányság élén változás történt, akkor a közbiztonsági helyzetet féltette a turisztikai időszakban Kepli Lajos, azóta drasztikusan növekedtek vagy javultak a közbiztonsági mutatók. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) És még sorolni tudnám itt a tényeket, de kettő perc ennyire volt elég, úgyhogy kérem képviselőtársamat, a realitások talaján értékelje a Balatont és a turizmus helyzetét. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me