WITZMANN MIHÁLY

Full text search

WITZMANN MIHÁLY
WITZMANN MIHÁLY (Fidesz): Köszönöm szépen elnök úr és képviselőtáraim megtisztelő türelmét. Tényleg csak röviden, mert az előbb nem tudtam befejezni.
Miért örülök ennek a mai vitanapnak? Azért örülök, mert balatoni képviselőként azt látom, hogy úgy látszik, megmozgatja a padsorokat a turizmus, megmozgatja a padsorokat a Balaton kérdése. Ezek szerint mégis van benne valamiféle erő, potenciál és lehetőség.
Tényleg a számok talaján maradva, ahogy előbb Szilágyi György képviselőtársam is mondta, próbálok a számokkal érvelni. 2009-ben, amikor mélyponton volt, akkor a nemzetgazdaságból 7 százalékot tudott kivenni a turizmus, 2014-15-ben pedig - amikor éves adatokat tudunk mondani, a 2016-os évet még nem tudjuk, de jobb lesz, mint az előző - már 10 százalék feletti részesedése van a nemzetgazdaságból. Tehát a nemzetgazdaság szempontjából valóban egy meghatározó stratégiai ágazatról beszélhetünk.
Sajnos nincs itt Kepli Lajos képviselőtársam, de azért szeretném neki elmondani (Kepli Lajos, a szakértői páholyból: De itt vagyok!) - jaj, de jó, Lajos, hogy itt vagy!, itt van, elnézést -, ahogy 2006-tól, amikor említetted a Balaton-parti kempingeket, a megyei önkormányzatok, történetesen a Somogy megyei önkormányzat elnöke 2006-ban valóban a parlament jelenlegi jegyzője, Gelencsér Attila képviselőtársam volt, csak az a probléma, kedves képviselőtársam, hogy a döntés a Siotour-kempingekkel kapcsolatban speciel Somogy megyében 2006 előtt datálódott, tehát egészen biztos vagyok benne, bár nem álltam mellette, hogy ő nem tudott aláírni ezzel kapcsolatban semmiféle kempinggel kapcsolatos sem pozitív, sem negatív döntést. Meg kell nézni, hogy ki volt akkor az elnök.
Valóban, azt gondolom, kedves képviselőtársam, amikor azt mondta, hogy aggódik a Balatonért, akkor egyrészt arra kérném, hogy nyugodjon meg, mert nem kell aggódni, másrészt pedig azt gondolom, hogy nem aggódik, hanem riogat. Folyamatosan riogat. Nincs olyan szezonkezdet, nincs olyan szezonértékelés, hogy ne aggódna valamiért olyan lelkesen a Balatonért. Arra kérem, hogy nyugodjon meg, hiszen mind a potenciál, mind a fejlődési adatok, mind a statisztikai adatok, mind a pénz és a költségvetési támogatás rendelkezésre állása, mind a koncepció tekintetében ez a mai nap egy dolgot biztosan és világosan bebizonyított, hogy mind a pénz, mind a forrás, mind a szándék, mind a potenciál, mind a koncepció rendelkezésre áll. Inkább fogjunk össze, és dolgozzunk azért, hogy a Balaton fejlődni tudjon! Azt gondolom, hogy lokálpatrióta képviselőként mindannyiunknak ez az érdeke, függetlenül attól, hogy a Balaton északi vagy déli partján él és tevékenykedik. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me