IKOTITY ISTVÁN

Full text search

IKOTITY ISTVÁN
IKOTITY ISTVÁN (LMP): Köszönöm, elnök úr, a szót. Tisztelt Államtitkár Úr! Amikor két héttel ezelőtt itt a parlamentben feltettük ezt a kérdést, akkor még I. sorszámmal, akkor ez a kérdés egészen pontosan arra vonatkozott, hogy az az 1323 pedagógus megkapja-e azt az automatikus béremelést - nyugdíj előtt álló pedagógusokról van szó -, amit 15 ezer társuk megkapott. Akkor Rétvári Bence államtitkár úr válaszolt, és a következő választ kaptuk, idézem:
„Ugyanakkor, ahogy az a 2016. június 21-én készült tájékoztató anyagban - amit az iskolák is megkaptak az Oktatási Hivatalon keresztül, az a címe, hogy A kerekasztal-tárgyalások eddigi eredményei, ez egybecseng az előtte, május 12-én és máskor olvasható hírekkel - volt egy olyan rész, hogy akik a minősítési eljárást elindították, de azt nem fejezték be sikeresen, náluk ez az emelés nem automatikus. Hogy az ő esetükben mi okozta azt, hogy ők jelentkeztek a vizsgára, de mégsem lett sikeres, most is vizsgáljuk, most is megnézzük, hogy ez azért van-e, mert ők maguk nem nyújtottak kellő teljesítményt, vagy más ok volt emögött, és igyekszünk egy mindenki számára méltányos megoldást találni.”
Az államtitkár úrtól tehát nem a szokásos lekezelő, problémát tagadó választ kaptuk, hanem az államtitkár úr is beismerte, hogy itt bizony valami nem stimmel, igyekeznek is mindenki számára valami megoldást találni.
Tisztelt Államtitkár Úr! A Lehet Más a Politika előállt egy javaslattal, törvénymódosítási javaslatot kezdeményeztünk, hogy minden, nyugdíj előtt álló pedagógus automatikusan és minősítési eljárástól függetlenül továbbléphessen a pedagógus II. kategóriába, és ezzel automatikusan béremelésben részesüljön. Két héttel ezelőtt az államtitkár úr is emlékeztetett a kerekasztalon született megállapodásra, ami ugyanerről szól. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) Vajon megadják-e a pedagógusoknak ezt a támogatást? Én ezt a javaslatot átadom majd az államtitkár úrnak. Várom a válaszát.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me