DR. SZÉL BERNADETT

Full text search

DR. SZÉL BERNADETT
DR. SZÉL BERNADETT (LMP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszterelnök Úr! Rendre azt halljuk a Fidesztől, hogy önök a nép közvetlen felhatalmazásából vezetik le a döntéseiket, sokszor elmondják, hogy önök kettőször kétharmadot kaptak. Csakhogy van itt egy olyan beruházás ma Magyarországon, amelyre önök soha és semmilyen felhatalmazást sem kaptak, pedig egy jó évszázadra biztosan meghatározza a magyar emberek jövőjét.
Szeretném leszögezni, hogy ’14-ben nem erről döntöttek a magyar emberek. Ha erről döntöttünk volna, akkor nemhogy kormányon nem lennének, nemhogy kétharmaduk nem lenne, de kormányon sem lennének. Szeretném leszögezni, hogy a kormánynak lett volna lehetősége, sőt kötelessége is lett volna kikérni a magyar emberek véleményét a paksi bővítésről. A tisztességes az én álláspontom szerint, tisztelt miniszterelnök úr, az lett volna, ha már a szerződés előtt megteszik ezt, de még most sem késő.
Ezzel kapcsolatban szeretnék önnek föltenni négy kérdést. Tisztelt Miniszterelnök Úr! Elismeri-e ön, hogy Magyarország következő száz évének egyik legsúlyosabb döntése a paksi bővítés? Szeretném azt is tudni, hogy elismeri-e ön, hogy ilyen kérdésekben a magyar embereknek kell dönteniük. (Lázár János Orbán Viktorhoz szól.) Tisztelt Miniszterelnök Úr! Ha Lázár úr esetleg abbahagyja a briefingelést, akkor tud rám figyelni. Egyetért-e ön azzal, amit a Nemzeti Választási Bizottság is állít, hogy túl bonyolult ez a kérdés ahhoz, hogy a magyar emberek dönthessenek róla? Merthogy a Nemzeti Választási Bizottság, tisztelt miniszterelnök úr, ezt állítja. És azt is szeretném megtudni öntől, miniszterelnök úr, hogy akkor is ragaszkodik-e ön a paksi bővítéshez, ha azt a magyar emberek egyértelműen ellenzik.
Vagyis a kérdésem az, hogy felkészült-e arra a Fidesz-KDNP, hogy szembemenjen a magyar emberek egyértelmű akaratával. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me